Řidiči autobusů v Kralupech odmítali projíždět ulice kvůli zaparkovaným autům, pomohly značky a odtahy

Křižovatka ulic Čechova a Tomkova v Kralupech. Foto: Google Street ViewKřižovatka ulic Čechova a Tomkova v Kralupech. Foto: Google Street View

Špatně zaparkovaná auta komplikovala průjezd, zastávky u škol nebyly obslouženy.

Městu Kralupy nad Vltavou a Integrované dopravě Středočeského kraje (IDSK) se podařilo vyřešit problém s průjezdností některých křižovatek ve městě. Provoz zde komplikovala nevhodně zaparkovaná auta, kvůli kterým několik týdnů nemohly zastavovat autobusy u místních škol.

Jde konkrétně o křižovatky Čechova x Tomkova, Tomkova x Jana Palacha a Jana Palacha x sídl. Hůrka. Vyřešení problému oznámila IDSK v tiskové zprávě.

Podle ředitele IDSK Zdeňka Šponara jde o podobný problém, který řeší i v jiných městech. „Autobusy veřejné dopravy nemohly kvůli dopravním přestupkům řidičů osobních vozidel projet svou standardní trasou a obsloužit trvalé zastávky. Situace v Kralupech byla o to složitější, že uliční síť neumožňovala obsluhu zastávky, určené školákům a studentům ze základní školy a gymnázia,“ řekl Šponar.

Podle něj nebyla několik týdnů zajištěna řádná dojížďka žáků a studentů.  Řidiči odmítali inkriminované úseky z bezpečnostních důvodů projíždět. „Iniciovali jsme tedy jednání s vedením města Kralupy nad Vltavou, které promptně zareagovalo změnou dopravního značení, čímž se problém vyřešil,“ dodal Šponar.

Uvědomujeme si, že veřejná hromadná doprava by měla být pro cestující komfortní, a proto jsme ihned neutěšenou situaci s dopravní obslužností začali ve spolupráci s IDSK projednávat a výsledkem je realizace úpravy dopravního značení ve vybraných úsecích. Kromě toho jsme uzavřeli smlouvu s odtahovou službou i mj. za účelem pružnějšího a efektivnějšího odtahu aut, které blokovaly průjezd autobusům“, sdělil Vojtěch Pohl, místostarosta města Kralupy nad Vltavou.

Tagy IDSK Integrovaná doprava Středočeského kraje Kralupy nad Vltavou
21 komentářů