Praha – Chomutov, Kladno – Litoměřice. Středočeský a Ústecký kraj prohloubí autobusovou spolupráci

Autobusy Setra 415 ČSAD Slaný. Foto: ICOM TransportAutobusy Setra 415 ČSAD Slaný. Foto: ICOM Transport

Nová spojení začnou v prosinci se změnou dopravců ve Středočeském kraji.

Středočeský a Ústecký kraj se dohodly na zavedení dalších přímých linek mezi velkými městy v obou regionech. Od 1. prosince začne jezdit linka 389 z Prahy až do Chomutova, dojde také k prodloužení linek z Litoměřic do Kladna a z Roudnice nad Labem do Kladna.

Vyplývá to z návrhů jízdních řádů, které zveřejnila Integrovaná doprava Středočeského kraje (IDSK) na svých stránkách. Dosud linka 389 končí v Lounech. „Jsme s Ústeckým krajem domluveni na prodloužení linky až do Chomutova,“ potvrdil radní pro veřejnou dopravu Petr Borecký. Všechny nové linky mají začít nezvykle již 1. prosince a ne až se změnou jízdního řádu 11. prosince. Důvodem je start nových desetiletých smluv s dopravci k 1. prosinci ve Středočeském kraji.

Na lince se budou střídat ČSAD Slaný a Dopravní společnost Ústeckého kraje. Jízda z Praha-Veleslavína až k chomutovskému nádraží potrvá 119 minut, jde o zastávkový spoj. Denně pojede devět párů spojů, poslední z Prahy ve 23:15. Jízdní řád je zde.

Někdy i rychlejší než RegioJet a FlixBus

Tarif PID zatím bude platit stejně jako dosud z Prahy do Loun. Tarif Dopravy Ústeckého kraje (DÚK) pokryje cestu z Chomutova až do Slaného. Nová linka i přes řadu zastávek nebude o mnoho pomalejší než spojení FlixBusu a RegioJetu. Oba dopravci mají část spojů vedených delší trasou přes Most nebo zajíždějí na letiště.

Nejde přitom o jediné rozšíření spojení mezi Prahou, Středočeským a Ústeckým krajem. Linka 650, která spojuje nyní Slaný s Litoměřicemi, bude nově začínat a končit již v Kladně, dojde i k přidání spojů. Tarif PID bude platit v celé délce trasy, jízdní řád je zde. Na lince budou jezdit Dopravní společnost Ústeckého kraje a POHL Kladno. Z Kladna bude nově i lepší spojení do Roudnice nad Labem. Dosavadní linka 617 Slaný – Velvary bude prodloužena na linku Kladno – Slaný – Velvary – Roudnice nad Labem. Na lince budou jezdit Autobusy Karlovy Vary a ČSAD MHD Kladno, její jízdní řád je zde.

Tagy Doprava Ústeckého kraje DÚK IDSK Integrovaná doprava Středočeského kraje PID Středočeský kraj Ústecký kraj
94 komentářů