RegioPanter smetl naloženou Tatru z přejezdu u Šumperka

Foto z místa nehody u Šumperka. Zdroj: Policie ČRFoto z místa nehody u Šumperka. Zdroj: Policie ČR

Další nehoda na železničním přejezdu si vyžádala zraněné.

Hrozivě vypadající střetnutí vlaku s nákladním autem zaznamenala dnes odpoledne bezpečnostní kamera na železničním přejezdu v Hraběšické ulici ve Vikýřovicích u Šumperka. Projíždějící osobní vlak 3733 směřující do obce Kouty nad Desnou z přejezdu doslova smetl vjíždějící Tatru. Vozidlo bylo naložené nákladem.

V havarované jednotce RegioPanter Českých drah jelo v době události asi padesát cestujících, policie informovala o dvou lehce raněných. Řidič nákladního auta vyvázl bez zranění. Policie uvedla, že pod vlivem alkoholu neřídil. Okolnosti a příčiny policisté zjišťují.

Podle tiskového mluvčího HZS Olomouckého kraje Radka Buryánka na místě zasahovali hasiči ze Šumperka a drážní hasiči z Přerova.

Provoz na trati 291 byl v úseku Petrov nad Desnou – Šumperk dočasně zastaven, zavedena byla náhradní autobusová doprava.

V krátké době jde o několikátou nehodu na železničním přejezdu, ve které hrálo roli nákladní auto. Minulé úterý začal kamion po střetu s vlakem na přejezdu v Olomouci v Divišově ulici hořet, předevčírem se pak na Karlovarsku srazil s nákladním autem RegioShark.

Foto z místa nehody u Šumperka. Zdroj: Policie ČRFoto z místa nehody u Šumperka. Zdroj: Policie ČRFoto z místa nehody u Šumperka. Zdroj: Policie ČRFoto z místa nehody u Šumperka. Zdroj: Policie ČRFoto z místa nehody u Šumperka. Zdroj: Policie ČR
Tagy čd České dráhy nehody na přejezdech RegioPanter srážka vlaku s nákladním autem Šumperk Trať 291 Šumperk - Kouty nad Desnou
228 komentářů