Hokejové Pardubice atakují rekord nejdelšího vlaku, dva dny před Vánoci vypraví speciál do Prahy

Redakčně upravý plakát k vypravení pardubického Dynamo Expressu. Zdroj: HC Dynamo PardubiceRedakčně upravý plakát k vypravení pardubického Dynamo Expressu. Zdroj: HC Dynamo Pardubice

Dynamo Express bude složen až z patnácti vagónů.

Pardubický hokejový klub vypraví při příležitosti venkovního utkání na Spartě speciální vlak Dynamo Express. Cílem je zkusit uskutečnit jeden z největších fanouškovských výjezdů v historii extraligy ledního hokeje. Zpáteční jízdenka vychází na 500 korun, v ceně je i tematické tričko.

„Aktuálně prodáváme 12. vagón, jsme připraveni přidat další tři. Co se celkových prodejů týče, blížíme se tisícovce prodaných vstupenek,“ upřesnil tiskový mluvčí klubu Jan Mroviec.

Dynamo Express vyjede pouhé dva dny před Vánoci, tedy 22. prosince. Odjezd z pardubického hlavního nádraží je plánován na 15:55, příjezd do stanice Praha Libeň v 17:20. Zpátky se bude souprava vracet přibližně ve 21:40, do Pardubic přijede ve 23:00.

Den zápasu je pátek. Spolu s předvánočním časem jde o období, kdy poptávka po železniční dopravě značně převyšuje nabídku. Dnes, necelý měsíc před Štědrým dnem, zbývá například u RegioJetu na dané datum pro trasu z hlavního města na Moravu jen několik desítek jízdenek. Volné kapacity tak budou nepochybně horké zboží.

Status nejdelšího osobního vlaku na české železnici drží tzv. Balkán Expres. Souprava s až osmnácti vagóny vyjela již několikrát na Festival Banát do rumunské Oršavy.

Letos v lednu připravila fanouškovský speciál hokejová Kometa Brno. Tzv. Kometa Expres vyrazil do Bratislavy na zápas s Třincem pod širokým nebem. Souprava byla složena z 16 vagónů.

Kometa Expres Zdroj: HC Kometa Brno

Kometa Expres
Zdroj: HC Kometa

Tagy čd České dráhy Dynamo Express nejdelší vlak
43 komentářů