Špatný půlrok pro RegioSprintery. Ničí je řidiči aut a popadané stromy

Jednotka RegioSprinter Die Länderbahn CZ po nehodě u obce Hořesedly. Foto: Správa železnicJednotka RegioSprinter Die Länderbahn CZ po nehodě u obce Hořesedly. Foto: Správa železnic

O další jednotku přišel Die Länderbahn CZ při dnešním střetnutí na přejezdu.

Jen tři namísto šesti jednotek RegioSprinter má aktuálně v provozu společnost Die Länderbahn CZ v Ústeckém kraji. Jedna je odstavená od listopadu po nehodě na přejezdu, druhá po naražení do stromu. O třetí přišel na delší dobu dopravce dnes. Dopravce tak musí využívat náhradní soupravy.

Ke střetnutí dnes došlo na přejezdu mezi Svojetínem a Chrášťany v obci Hořesedly na Rakovnicku na trati Most – Rakovník. Jednotka byla poškozena tak, že nebyla schopna samostatného pohybu. „Rozsah poškození bude jasný po komisní prohlídce. Věříme, že ji půjde opravit,“ uvedl jednatel Die Länderbahn CZ Michal Barták. Provoz na trati je zastaven.

Cestujícím z vlaku se nic nestalo, řidič vozu byl vážně zraněn. Dopravce přišel o vozidla i v dalších provozních souborech, konkrétně v Libereckém kraji. Jedna jednotka Siemens Desiro je mimo provoz od zářijové nehody na přejezdu.

Pro jednotky RegioSprinter je poslední půlrok na české železnici značně kritický. Na konci ledna o jednu přišla společnost AŽD Praha po střetnutí s nákladním autem v kolejišti stanice Lovosice. Loni v závěru roku došlo k poškození dvou jednotek během měsíce u Bečova nad Teplou, kde jezdí GW Train Regio. Jednotky RegioSprinter u nás provozují tři dopravci.

Druhý RegioSprinter mimo provoz na stejné trati kvůli stromu. U Bečova zastavil vlaky i sesuv

Tagy 654 Die Länderbahn CZ nehody na přejezdech RegioSprinter
69 komentářů