Příští zastávka Dědina. Tramvaje na novou trať vyjedou za deset dnů

Finální práce na tramvajové trati na Dědinu. Foto: PIDFinální práce na tramvajové trati na Dědinu. Foto: PID

Prodloužení tramvajové trati z Divoké Šárky přinese změny u některých autobusových linek.

Deset dnů po zítřejším zahájení provozu na tramvajové trati do Slivence začne provoz na další trati. Tramvaje na Dědinu vyjedou v pondělí 23. října, o den dříve proběhne slavnostní otevření. Vyplývá to z pozvánky Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) a zveřejněných jízdních řádů a informací Pražské integrované dopravy (PID). Prodloužení tramvajové trati z Divoké Šárky přinese i změny v autobusových linkách.

Na novou smyčku Dědina budou jezdit tramvaje 20 a 26, které obslouží ještě zastávky Vlastina, Sídliště Na Dědině a Ciolkovského. Se zavedením tramvajového provozu bude autobusová linka 108 ukončena již na Divoké Šárce, linka 225 bude zkrácena o úsek Sídliště Na Dědině – Nové Vokovice. Na lince 300 budou zavedeny vložené spoje v trase Nádraží Veleslavín – Nové Vokovice – Nádraží Veleslavín jako náhrada za zkrácenou linku 225. Pro linku 191 se mění pouze název zastávky Dlouhá míle, nově ponese název Dědina, shodný s názvem zastávky pro tramvaje.

Změny linek PID od 23. října v oblasti Dědiny. Foto: Ropid

Stavba nové tramvajové trati začala loni v červenci, úsek je dlouhý 2,3 kilometru. Na výstavbu tramvajové trati získal pražský dopravní podnik dotace z EU v rámci Operačního programu Doprava 2. Prostředky z dotace šlo ale využít pouze na investice zrealizované do konce letošního června, kvůli zpoždění se tak bude čerpat v nižší míře. Trať buduje společnost Subterra, která zakázku získala s cenou 840 milionů.

Obrazem: Na nové tramvajové trati na pražskou Dědinu se už pokládají koleje

 

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp rozšiřování tramvajových tratí v Praze Tramvajová trať Divoká Šárka - Dědina
119 komentářů