Přes 18 hodin v roušce. Singapore Airlines se vrací na nejdelší linku světa, prodlouží ji o 3 míle

Airbus A350-900. Foto: Singapore AirlinesAirbus A350-900. Foto: Singapore Airlines

Singapore Airlines budou létat nově na letiště JFK v New Yorku namísto Newarku.

Letecká společnost Singapore Airlines se po půlroční pauze vrací na nejdelší linku na světě. Od 9. listopadu začne opět létat mezi Singapurem a New Yorkem.

Restart oznámily aerolinky v tiskové zprávě. Oproti minulosti dojde kromě povinných roušek po celou dobu letu k jedné malé změně. Linka bude v New Yorku končit a začínat na letišti JFK, nikoliv Newark. V praxi to znamená prodloužení o tři míle navíc. Přesun vysvětluje dopravce možností lépe kombinovat osobní a nákladní dopravu v současné situaci na trhu. Pokles provozu umožnil dopravci využívat největší letiště v New Yorku.

Aerolinka linku obnovuje i přes skutečnost, že podmínky vstupu do Singapuru jsou stále značně omezené. Na trasu opět nasadí Airbus A350-900 ve verzi pro 253 cestujících (42 byznys třída, 24 premium economy, 187 economy). Původně přitom dopravce na linku nasazoval speciální verzi A350-900 ULR pouze pro 161 cestujících bez čistě ekonomické třídy. Dopravce změnu typu nevysvětluje, může to ale souviset se snahou dodržovat rozestupy a jednoduššímu blokování některých míst.

Doba letu je 18 hodin a 5 minut ve směru z Asie, opačným směrem trvá let o 35 minut déle. Obnovení provozu přichází v době, kdy se v Asii i USA letecká doprava začíná vzpamatovávat. V USA například minulý týden poprvé od března pokořili hranici jednoho milionu cestujících za den.

Let bude provozován za přísných hygienických opatření. Palubní personál bude mít ochranné obleky či rukavice, cestující musí mít po celou dobu na sobě roušku.

Tagy JFK nejdelší let světa SIN Singapore Airlines
42 komentářů