Delta nepočítá s lety z Prahy do New Yorku ani příští rok

Airbus A330-900 společnosti Delta Air Lines na odletu z Toulouse do AtlantyAirbus A330-900 společnosti Delta Air Lines na odletu z Toulouse do Atlanty

Obnovení přímého spojení z Prahy zatím potvrdily jen American Airlines, přes sezónu budou létat do Filadelfie.

Česko nebude mít s největší pravděpodobností příští rok přímé letecké spojení s hlavním letiště v New Yorku. Letecká společnost Delta Air Lines zveřejnila letní letový řád na příští rok, Praha v ní chybí. Spojení z Česka do USA na příští rok zatím slibují pouze American Airlines.

Delta na letošní rok výrazně omezila lety přes Atlantik. Na příští léto podle tiskové zprávy Delta nabídne zhruba o 50 dálkových letů více než v letošní sezóně. Aerolinky se zaměří na své klíčové trhy.

„I přes výrazné překážky v boji proti pandemii jsme připraveni opět spojit naše zákazníky s lidmi, místy, příležitostmi a zážitky, po kterých touží,“ řekl viceprezident Delty pro plánování sítě Joe Esposito. Delta podle něj bude i nadále důkladně dodržovat veškerá protiepidemická opatření. Nejméně do ledna příštího roku bude nadále blokovat prostřední sedačky kvůli větším rozestupům.

Delta letos vyřadí z flotily všechny starší Boeingy 777, cestující tak čekají lety s modernějšími Airbusy A350-900, A330-900neo a modernizovanými Boeingy 767.

U transatlantických letů dojde od října k obnovení letů mezi New Yorkem a Bruselem, Dublinem, Franfurtem a Curychem, vrátí se také spojení Seattlu s Paříží. Od léta se nabídka ještě rozšíří.

Z Prahy zatím potvrdily obnovení spojení přes Atlantik jen American Airlines, konkrétně linku do Filadelfie. Plánovaná linka do Chicaga zatím otevřena nebude. United Airlines s obnovením na letiště Newark ve státě New Jersey podle letového řádu také nepočítají.

Tagy Delta Air Lines JFK letiště praha prg PRG-JFK Top transatlantické lety
17 komentářů