Praha nebude mít letos přímé spojení s USA, přes Atlantik plánuje lety jen Air Transat

Boeing 767-300 společnosti United Airlines v Praze. Foto: Letiště PrahaBoeing 767-300 společnosti United Airlines v Praze. Foto: Letiště Praha

Po American Airlines zruší letos plánované přímé spojení mezi Prahou a městy v USA i další dva dopravci: Delta Air

Po American Airlines zruší letos plánované přímé spojení mezi Prahou a městy v USA i další dva dopravci: Delta Air Lines a United Airlines. Vyplývá to z rezervačních systémů všech dopravců. Počty cestujících na všech dálkových linkách letos výrazně opadnou.

Zatímco American Airlines přerušení letů na celý rok oficiálně oznámily, v případě spojení Delta Air Lines a United Airlines je to patrné z rezervačního systému. „Obě letecké společnosti nám potvrdily, že v letošním roce nebudou přímé linky z Prahy do USA provozovat,“ řekla mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková.

Delta měla původně začít létat na začátku května denně do New Yorku, United Airlines v červnu na letiště Newark v New Jersey. American Airlines už na začátku dubna oznámily, že spojení do Filadelfie ani novou linku do Chicaga letos z Prahy nezahájí.

Přes Atlantik má podle rezervačních systémů dopravců letos létat jen Air Transat dvakrát týdně do Montrealu, Air Canada Rouge letos žádné lety v nabídce z Prahy nemá.

Spojení do USA patřilo loni mezi nejvíce rostoucí linky, celkem loni přibylo na trasách přes Atlantik 28,7 % cestujících. Na linkách mezi Prahou a Severní Amerikou loni cestovalo přes čtvrt milionu lidí.

Tagy Delta Air Lines EWR JFK letiště praha prg Top transatlantické lety united airlines
36 komentářů