Práce na dálničním přivaděči v Jihlavě vrcholí, v plném profilu se otevře koncem září

Oprava dálničního přivaděče v Jihlavě. Pramen: ŘSDOprava dálničního přivaděče v Jihlavě. Pramen: ŘSD

Rekonstrukcí prochází celkem 5 600 metrů silnice mezi sjezdem z Jiráskovy ulice a mimoúrovňovou křižovatkou s dálnicí D1.

Rekonstrukce dálničního přivaděče v Jihlavě (I/38), která probíhá už druhým rokem, se blíží ke konci. Aktuálně se usazují středová svodidla, kterých zbývá dodělat zhruba 1,5 kilometru.

„Dokončení instalace středových svodidel plánujeme na pátek 29. září, den poté chceme obnovit provoz v oboru směrech dvěma pruhy,“ uvedl mluvčí ŘSD Jiří Veselí. Aktuálně je doprava místem stavby vedena jedním jízdním pruhem v každém směru, rychlost je omezena na 60 km/h.

Vedle svodidel se také upravují přejezdy středního dělicího pásu, v plánu mají silničáři ještě opravu krajnice před nájezdem na dálnici D1 ve směru od Havlíčkova Brodu a obnovení svislého dopravního značení.

Rekonstrukcí prochází celkem 5 600 metrů silnice mezi sjezdem z Jiráskovy ulice a mimoúrovňovou křižovatkou s dálnicí D1. „Vedle obnovy asfaltového povrchu na samotné komunikaci a na mostech došlo i na rekonstrukci prvků odvodnění, záchytného systému nebo zabezpečení okolních svahů speciální sítí proti padajícím kamenům a zemině na vozovku,“ doplnil Veselý.

V roce 2022 byla dokončena oprava středního dělicího pásu a jízdního pásu ve směru na Znojmo, od letošního jara pokračují práce na druhé polovině směrem na Havlíčkův Brod. Práce provádí Strabag, cena je 338 milionů korun. Ukončení všech prací předpokládá ŘSD v průběhu října.

Tagy I/38 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
12 komentářů