Silničáři chystají velkou opravu I/38 na obchvatu Jihlavy, v tendru hraje roli i čas

Jihlavský tunel a silnice I/38 na obchvatu Jihlavy. Pramen: ŘSDJihlavský tunel a silnice I/38 na obchvatu Jihlavy. Pramen: ŘSD

Oprava se týká pěti kilometrů silnice, zahrne i větve mimoúrovňové křižovatky a povrch v Jihlavském tunelu.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chystá na druhou polovinu roku velkou opravu silnice I/38 na obchvatu Jihlavy. Aktuálně vypsalo tendr na stavební firmu, předpokládaná cena za téměř pět kilometrů silnice je 162 milionů korun. V soutěži nicméně bude rozhodovat i doba oprav, maximum projektanti stanovili na 126 dní. Zahájení prací ŘSD předpokládá se začátkem letních prázdnin.

„V průběhu celé opravy plánujeme omezit provoz pouze částečně s tím, že veden bude vždy volným jízdním pásem, na kterém se nebude pracovat. Toto bude ovšem teprve věcí jednání v rámci uzavírkové komise, která povedeme s Krajem Vysočina, městem Jihlava a policií,“ uvedlo ŘSD.

Silnice I/38, která je hlavním tahem mezi Znojmem a Havlíčkovým Brodem, se bude opravovat v úseku od mimoúrovňové křižovatky s ulicí Jiráskova po okružní křižovatku u zahrádkářské osady Ráj. Oprava zahrne i větve mimoúrovňové křižovatky a povrch v Jihlavském tunelu.

Kromě povrchu, svodidel a protihlukových stěn se budou měnit také mostní závěry a ložiska na dvou mostech. Podle ŘSD je oprava obchvatu nutná, neboť diagnostika ukázala četné vady.

Tagy I/38 obchvat Jihlavy ŘSD
4 komentáře