Ostravské letiště zvažuje výstavbu parkovacího domu, zaplatilo si studii

Výstavba parkoviště P5 na ostravském letišti. Zdroj: Letiště OstravaVýstavba parkoviště P5 na ostravském letišti. Zdroj: Letiště Ostrava

Současně nabízená kapacita parkovacích ploch již nedostačuje.

Parkovací kapacity na Letišti Leoše Janáčka v Mošnově u Ostravy možná posílí nový parkovací dům. Především během letní sezóny je na letišti patrný nedostatek volných stání, což by měla přidaná místa vyřešit.

„S růstem počtu odbavených cestujících rostou také požadavky na parkovací možnosti v prostorách ostravského letiště. Současně nabízená kapacita parkovacích ploch je již nedostačující a s výhledem dalšího růstu provozu je potřeba také navyšovat kapacity pro parkování cestujících,“ řekla deníku Zdopravy.cz mluvčí Letiště Ostrava Kateřina Pustějovská.

V registru smluv se objevila smlouva na zhotovení objemové studie stavby objektu parkovacího domu a rozšíření parkoviště P2. Pro letiště ji za necelého půl milionu korun bez DPH připraví firma Kania a.s.

„V současné době probíhá vybranou firmou zpracování zadání pro parkoviště nebo parkovací dům. Studie bude řešit ve variantách umístění parkovacího domu, z čehož vyplynou i finanční nároky a napojení na dopravní infrastrukturu,“ dodala Pustějovská.

Aktuálně ostravské letiště vlastní a provozuje šest parkovacích ploch, jedna slouží smluvním partnerům a autopůjčovnám. Od terminálu jsou všechna parkoviště vzdálená nanejvýš pět minut chůze. Cestující, kteří letí pravidelnou linkou z Ostravy do Varšavy, mohou na letišti parkovat zcela zdarma, a to navíc přímo před odletovou halou. Stání na ostatních parkovištích vychází na 100 až 200 korun za den. Platit je možné kartou i v hotovosti.

Mapa parkovacích ploch Letiště Ostrava.Zdroj: Letiště Ostrava

Mapa parkovacích ploch Letiště Ostrava.
Zdroj: Letiště Ostrava

 

Tagy Letiště Leoše Janáčka Ostrava Letiště Ostrava OSR parkovací dům parkování
27 komentářů