Omezení na mostě v ulici Otakara Ševčíka v Brně začne v pondělí, bude se jezdit jedním pásem

Most v ulici Otakara Ševčíka v Brně. Foto: Petr KuncMost v ulici Otakara Ševčíka v Brně. Foto: Petr Kunc

První fáze potrvá zhruba rok, během kterého bude uzavřen jízdní pás ve směru od Židenic na Komárov, včetně přilehlých ramp.

Brno čeká od pondělí významné omezení silničního provozu v ulici Otakara Ševčíka. Stavbaři zde zahájí hlavní práce na mostě, který převádí silnici I/42 přes Ostravskou ulici. Provoz kvůli tomu bude veden oběma směry jen po polovině mostu v režimu 1+1.

Práce budou postupovat po etapách. První fáze potrvá zhruba rok, během kterého bude uzavřen jízdní pás ve směru od Židenic na Komárov, včetně přilehlých ramp. Z mostu nebude možné odbočit vpravo ani vlevo na Ostravskou ulici. Za rok se stavbaři přesunou na druhou polovinu mostu, jejíž oprava potrvá také zhruba 12 měsíců.

Objízdné trasy v Brně. Pramen: ŘSD

Objízdné trasy v Brně. Pramen: ŘSD

Opravovaný úsek budou řidiči objíždět po objízdných trasách, které jsou odlišné pro vozidla do 6,5 tuny a nad 6,5 tuny. Přechodné dopravní značení už je v oblasti rozmístěno. „Cílem je odklon nejtěžší a tranzitní dopravy na objízdné trasy mimo centrum. Práce na mostu budou trvat dva roky,“ uvedl ředitel brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic David Fiala.

Oprava se týká šesti mostních objektů: dvou hlavních mostů a čtyř mostních ramp. Nosná konstrukce je na klasifikační škále na stupni V (špatná), spodní stavba je na nejhorším stupni VII (havarijní stav). Celá škála i s vysvětlivkami je například na stránkách stavební fakulty ČVUT.

Most byl dokončen v roce 1987, od té doby se nijak zásadně neopravoval.

Tagy brno Mosty v ulici Otakara Ševčíka ŘSD
17 komentářů