Drama na Ruzyni. Přistání A350 s 400 lidmi na palubě asistovaly desítky hasičů a záchranářů

Aerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Na letiště zamířily velkokapacitní speciály záchranky.

(aktualizováno 22:15) Letiště Praha dnes zažilo nouzové přistání letadla Airbus A350 společnosti World2Fly s klienty cestovních kanceláří Fischer a Exim Tours. Na letišti se shromáždily desítky záchranářských vozidel. Nakonec letadlo přistálo bez problémů.

Šlo let z vietnamského ostrova Phu Quoc. „Má údajně signalizaci nízkého tlaku v pneumatice. Z toho důvodu jsou u přistávací dráhy přistaveny jednotky letištních hasičů a záchranné služby,“ uvedla před přistáním mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková. Na událost upozornily Novinky.cz. Podle serveru na letiště zamířily velkokapacitní speciály Golem a Fénix. Let bylo možné sledovat na Flightradar24.com. Jde o nejsledovanější let celého světa s více než 20 tisíci diváky. Záběry na radaru ukazovaly desítky vozidel na ploše připravené na případný zásah. Letadlo nakonec přistálo bez problémů. Po přistání ale zůstalo na konci dráhy a blokuje provoz.

World2Fly létá z Prahy od letošního roku pro cestovní kanceláře ze skupiny DER Touristik. Letadlo obsluhuje i Bratislavu, odkud letí nejprve do Prahy a pak do cílové exotické destinace. Jde o Santa Claru na Kubě, Punta Canu v Dominikánské republice a Phu Quoc ve Vietnamu.

World2Fly provozuje Airbusy A350 pouze s ekonomickou třídou v konfiguraci pro 432 cestujících. Jedná se o nejvyšší počet sedadel ze všech Airbusů A350-900 na světě. Letoun je však certifikován až na 440 míst.

Tagy World2Fly
107 komentářů