Solaris vyhrál obří zakázku na dodávku nových autobusů pro Řím

Nové autobusy Solaris pro Řím. Foto: SolarisNové autobusy Solaris pro Řím. Foto: Solaris

Pro Solaris je Itálie čím dál důležitějším trhem.

Polský výrobce autobusů Solaris Bus & Coach (člen španělské skupiny CAF) získal dva důležité kontrakty v Itálii. Pro městský dopravní podnik ATAC v Římě může dodat až 432 nových autobusů. Jde o jeden z největších kontraktů v historii firmy.

Nové kontrakty oznámil výrobce v tiskové zprávě. Zakázka počítá s dodávkou až 244 autobusů o délce 12 metrů s pohonem na CNG (a opcí na dalších 78 kusů) a 110 dieselových autobusů s mild-hybrid modulem. Jde o osmnáctimetrové kloubové autobusy.

Zakázku organizovala účelově založená firma Giubileo 2025 Spa. Ta má koordinovat projekty dotované speciálním programem na oslavy katolické církve. Soutěž na plynové autobusy protahovaly spory o vítězství s dealerem autobusů značky Iveco.

Hodnota obou zakázek přesahuje 200 milionů eur. Součástí je i servis autobusů na deset let. „Jde o jednu z největších zakázek v historii firmy,“ uvedl Solaris.

Solaris do Říma dodal již 30 trolejbusů, dalších 700 meziměstských autobusů od Solarisu jezdí v oblasti Lazio. Itálie je čím dál důležitějším trhem pro Solaris, dosud sem dodal přes 1800 vozidel.

Tagy ATAC Řím Solaris Bus & Coach
4 komentáře