Na široký chodník se vejdou cyklisté i chodci. Praha propojila Střešovice s oborou Hvězda

Nový smíšený provoz chodců a cyklistů na pražských Petřinách. Foto: Městská část Praha 6Nový smíšený provoz chodců a cyklistů na pražských Petřinách. Foto: Městská část Praha 6

Praha dál vytipovává místa, kde by se dal zavést smíšený provoz pro cyklisty i chodce.

Do oblíbené obory Hvězda na pražských Petřinách se už dá bezpečně dojet na kole i ze sousedních Střešovic. Praha 6 využila širokého chodníku podél vytížené Ankarské ulice a nově ho rozdělila na část pro chodce i pro cyklisty. 

Propojení začíná u studentských kolejí Větrník, kde navazuje na střešovickou trasu, na konci Ankarské ulice na Vypichu už cyklisté mohou odbočit přímo k hlavnímu vjezdu do obory Hvězda a odtud pokračovat po dalších pražských cyklotrasách, například do údolí Divoké Šárky.

V červenci petřinskou spojnici A 150 „zlegalizovalo“ nové dopravní značení. „Dosud byl chodník určen pouze pro pěší, ale díky jeho povaze bylo možné umožnit jízdu i na kole. Těší mě, když se daří v cyklodopravě dělat smysluplná opatření,“ uvedl k tomu na sociálních sítích radní pro dopravu Prahy 6 Ondřej Matěj Hrubeš.  

Dodal, že městská část bude dál podobně vytipovávat další pěší komunikace, kde by bylo bezpečné zavést smíšený provoz pěších i cyklistů. Zároveň vyzval chodce i cyklisty, aby se vzájemně respektovali a chovali se zde obezřetně.

Nového řešení se nedávno dostalo i cyklopruhu v nedaleké Bucharově ulici v Nových Butovicích. Praha tam v rámci otevření nového nájezdu na Rozvadovskou spojku změnila řešení, na které si městská část stěžovala primátorovi. Nově je na místě automatická signalizace cyklistů a provoz je výrazně bezpečnější.

Nový smíšený provoz chodců a cyklistů na pražských Petřinách. Foto: Městská část Praha 6Nový smíšený provoz chodců a cyklistů na pražských Petřinách. Foto: Městská část Praha 6Nový smíšený provoz chodců a cyklistů na pražských Petřinách. Foto: Městská část Praha 6Nový smíšený provoz chodců a cyklistů na pražských Petřinách. Foto: Městská část Praha 6Nový smíšený provoz chodců a cyklistů na pražských Petřinách. Foto: Městská část Praha 6
Tagy cyklistika cyklopruh cyklostezka praha Střešovice
40 komentářů