Mostecký dopravní podnik koupil patnáct let staré dvoupodlažní autobusy z berlínské MHD

Autobus MAN A39 v barvách berlínského dopravního podniku. Foto: Leif Jørgensen / Wikimedia CommonsAutobus MAN A39 v barvách berlínského dopravního podniku. Foto: Leif Jørgensen / Wikimedia Commons

Autobus má jezdit k jezeru Most.

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova se stane druhým městským dopravcem v zemi, který bude v provozu využívat dvoupodlažní autobus. Od společnosti Malát zakoupil za celkem 734 tisíc  korun dvě patnáct let stará  vozidla MAN A 39.

Vyplývá to z údajů v registru smluv. Dopravce zatím nechce k nákupu sdělovat více informací.

Podle stránek seznam-autobusu.cz jezdil autobus do července 2022 u berlínského dopravního podniku. Tomu odpovídá i jeho žlutá barva. V Berlíně došlo v posledních letech k velké obměně dvoupodlažních autobusů a pořízení nových.

Podle informací deníku Zdopravy.cz mají být nasazeny autobusy na linku k jezeru Most. „Veškeré informace zveřejníme během měsíce července. Dne 25. července autobus poprvé vyjede a bude uspořádaná tisková konference na jezeře Most,“ uvedla Hana Syrová z dopravního podniku.

Zatím jediným dopravním podnikem v zemi s dvoupodlažním autobusem je Dopravní podnik Ostrava, který má v provozu dva vozy značky Scania.

(V původním verzi jsme nesprávně uvedli, že byl zakoupen jen jeden autobus, ve skutečnosti jsou dva. Za chybu se omlouváme)

Tagy Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova dvoupodlažní autobus MAN
33 komentářů