Linku Praha – Litoměřice obslouží nové autobusy Iveco Crossway

Autobusy Iveco Crossway LE 14,5m, linka 413 Litoměřice - Praha. Pramen: IDSKAutobusy Iveco Crossway LE 14,5m, linka 413 Litoměřice - Praha. Pramen: IDSK

Velkokapacitní třínápravové autobusy Iveco Crossway LE 14,5m s emisní normou Euro 6 přepraví celkem 111 cestujících.

Cestující na lince Pražské integrované dopravy (PID) 413 mezi Litoměřicemi a Prahou se tento týden dočkali nových autobusů. Dopravce ČSAD Střední Čechy začal na linku nasazovat čtyři nové autobusy Iveco Crossway LE o délce 14,5 metru. Linka byla z iniciativy Ústeckého a Středočeského kraje spuštěna 2. září v reakci na ústup komerčního dopravce.

„Při zahájení provozu autobusové linky 413 jsme slíbili, že nejpozději do konce tohoto roku budou nasazeny moderní kapacitní autobusy, které byly dopravcem představeny na slavnostním zahájení v Litoměřicích. Nasazením těchto čtyř nových moderních autobusů dochází k výraznému zkomfortnění přepravy pro cestující,“ uvedl Zdeněk Šponar, ředitel středočeského objednatele IDSK.

Velkokapacitní třínápravové autobusy Iveco Crossway LE 14,5m s emisní normou Euro 6 přepraví celkem 111 cestujících. Vnitřní prostor vozidla je přizpůsoben pro přepravu minimálně dvou dětských kočárků nebo invalidních vozíků. Vozidla splňují standardy PID včetně barevného provedení.

Kromě platby v hotovosti zde mohou cestující platit za jízdné i bezkontaktní platební kartou nebo prostřednictvím mobilní aplikace PID Lítačka. Souběžně s Tarifem PID v úseku Nová Ves – Litoměřice platí také Tarif DÚK.

Linka 413 mezi Prahou a Litoměřicemi byla zavedena 2. září 2023. Jezdí každý den, v ranní špičce cca po půl hodině, odpoledne každou hodinu a v ostatních obdobích všedního dne a o víkendech v intervalu 120 minut.

Tagy IDSK Iveco Crossway Litoměřice - Praha
22 komentářů