Kultivace nebezpečných serpentin na I/20 u Bečova může začít. Rozhodl čas

Silnice I/20 u Bečova nad Teplou. Pramen: Google MapsSilnice I/20 u Bečova nad Teplou. Pramen: Google Maps

Délka úseku, který čekají úpravy, je 800 metrů. Podle silničářů jde o úsek silnice s mimořádně vysokou nehodovostí.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) završilo uzavřením smlouvy tendr na kultivaci nebezpečných serpentin na silnici I/20 u Bečova nad Teplou. Zakázku získalo sdružení firem Eurovia a Berger Bohemia s cenou 113,2 milionu korun bez DPH.

Nejde přitom o nejnižší cenu. Mezi šesti zájemci byla nejlevnější společnost Colas CZ, která byla ochotná stavbu zajistit za 99,8 milionu korun bez DPH. Na provedení prací ovšem žádala nejdelší čas (26 týdnů).

Sdružení Eurovia/Berger Bohemia se zavázalo k nejkratší lhůtě (17 týdnů), a zakázku získalo. Podle zadávací dokumentace měla cena váhu 80 procent, na dobu stavby připadalo deset procent a zbylých deset procent je délka záruky.

Délka úseku, který čekají úpravy, je 800 metrů. „Jedná se o úsek silnice s mimořádně vysokou dopravní nehodovostí,“ uvádějí silničáři. Úsek v těžko přístupném terénu od Bečova směrem na Plzeň čeká především rozšíření a narovnání, tedy zvětšení poloměrů oblouků.

Toho stavbaři docílí posunutím zářezů do svahů a zbudováním zdí na jedné straně, na druhé straně pak rozšířením náspů. Prostor původní silnice na kraji Bečova bude využit pro zbudování odpočívky pro 25 osobních aut. Počítá se i s 250 metrů dlouhým chodníkem.

I/20, serpentiny u Bečova nad Teplou. Pramen: ŘSD

I/20, serpentiny u Bečova nad Teplou. Pramen: ŘSD

Tagy I/20 I/20 Bečov nad Teplou serpentiny ŘSD
15 komentářů