ŘSD začíná s úpravou nebezpečné křižovatky na I/20 u Nepomuku

Oprava silnice I/20 v Nepomuku. Pramen: ŘSDOprava silnice I/20 v Nepomuku. Pramen: ŘSD

Ve směru od Plzně bude zřízen nový odbočovací pruh.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) upraví nebezpečnou křižovatku na silnici I/20 u obce Klášter nedaleko Nepomuku. Práce začínají dnes a vyjdou na necelých 30 milionů korun. Provede je společnost Silnice Klatovy.

„Současná podoba křížení silnice I/20 se silnicí III. třídy už dnešním potřebám nevyhovuje, a to jak svým výškovým, tak i šířkovým vedením a současně se také stává místem poměrně častých dopravních nehod,“ uvedl jihočeský mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Práce si vyžádají částečnou uzavírku hlavního tahu. Provedena bude úprava směrového a výškového oblouku na silnici I/20, ve směru od Plzně bude zřízen nový odbočovací pruh a upraveno bude i napojení silnice III. třídy.

Dále bude upraven jeden z propustků a také přilehlé vjezdy a sjezdy. „Částečná uzavírka silnice I/20 je povolena až do ledna následujícího roku, nicméně ŘSD plánuje dřívější zprovoznění tohoto úseku,“ doplnil Koloušek.

Řidiči se tak v krátké době musejí smířit s dalším omezením na I/20 v oblasti Nepomuku. V minulých letech ŘSD modernizovalo průtah Nepomukem.

Tagy I/20 Nepomuk ŘSD
19 komentářů