ŘSD zavřelo silnici I/20 u Bečova, začala kultivace nebezpečných serpentin

Silnice I/20 u Bečova nad Teplou. Pramen: Google MapsSilnice I/20 u Bečova nad Teplou. Pramen: Google Maps

Podle ŘSD jde o úsek silnice s mimořádně vysokou dopravní nehodovostí.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v pondělí odstartovalo dlouho chystanou stavbu, která má zvýšit bezpečnost na silnici I/20 u Bečova nad Teplou. Tamní serpentiny projdou v následujících týdnech kultivací; řidiči během této doby musejí využít objížďku přes Bochov (silnice II/208 a II/198).

Zakázku získalo sdružení firem Eurovia a Berger Bohemia s cenou 113,2 milionu korun bez DPH. Nejde přitom o nejnižší cenu, roli ale sehrála doba požadovaná na zhotovení stavby. Vítězné sdružení nabídlo 17 týdnů, lhůta poběží od dubna. První týden uzavírky využije ŘSD k přípravným pracím, například kácení dřevin.

Délka úseku, který čekají úpravy, je 800 metrů. „Jedná se o úsek silnice s mimořádně vysokou dopravní nehodovostí,“ uvádějí silničáři. Úsek v těžko přístupném terénu od Bečova směrem na Plzeň čeká především rozšíření a narovnání, tedy zvětšení poloměrů oblouků.

Toho stavbaři docílí posunutím zářezů do svahů a zbudováním zdí na jedné straně, na druhé straně pak rozšířením náspů. Prostor původní silnice na kraji Bečova bude využit pro zbudování parkoviště pro 25 osobních aut.

Počítá se i s 250 metrů dlouhým chodníkem.

I/20, serpentiny u Bečova nad Teplou. Pramen: ŘSD

I/20, serpentiny u Bečova nad Teplou. Pramen: ŘSD

Tagy I/20 I/20 Bečov nad Teplou serpentiny ŘSD
12 komentářů