Jízdenky pro cestování po Zlínském kraji jde nově koupit online

Vlak ve Zlíně. Foto: Twitter Integrované dopravy Zlínského kraje.Vlak ve Zlíně. Foto: Twitter Integrované dopravy Zlínského kraje.

Jízdenky z integrovaného tarifu nejsou nikdy vázány na konkrétní spoj.

Cestující ve Zlínském kraji si mohou nově koupit jednorázové jízdenky pro cestování na tarif Integrované dopravy Zlínského kraje (IDZK) poprvé i elektronicky a nikoliv jen u řidiče autobusu, průvodčího či pokladen.

Kraj se dohodl s Českými drahami, že prodej jízdních dokladů IDZK zajistí přes svůj e-shop a aplikaci Můj vlak. „Takto zakoupené jízdenky fungují jako plnohodnotná alternativa papírových jízdenek, platí u Českých drah i společnosti Arriva vlaky a nejsou vázané na konkrétní spoj,“ řekl jednatel společnosti Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje Martin Štětkář. Kromě osobních a spěšných vlaků platí jízdenky na území Zlínského kraje i na dálkových linkách R13 – Moravan, R18 – Zlínský expres, Slovácký expres a Ex2 – Valašský expres.

Online byl dosud v prodeji pouze železniční OneTicket, který je ovšem méně výhodný než jízdenka v tarifu IDZK, nebo jízdenky platné jenom u společnosti Arriva vlaky.

Tagy IDZK Integrovaná doprava Zlínského kraje
19 komentářů