Zlínský kraj zavádí novou autobusovou linku, důvodem je přestavba mostu přes Moravu

Most přes Moravu v Napajedlech. Foto: Google Street ViewMost přes Moravu v Napajedlech. Foto: Google Street View

Most bude mimo provoz přes rok.

Zlínský kraj příští neděli 3. března zavede novou autobusovou linku 475. Důvodem je dlouhodobá oprava mostu přes řeku Moravu v Napajedlích ve Svatoplukově ulici. Most bude uzavřen nejen pro automobilový provoz, ale i chodce.

Jediné spojení obou částí města bude představovat most na silnici I/55 (případně lávka pro pěší na Chmelnici). Kraj proto novou linkou kyvadlově spojí centrum Napajedel s autobusovou stanicí před firmou Fatra. Na lince platí tarif Integrované dopravy Zlínského kraje (IDZK).

O nové lince informoval koordinátor veřejné dopravy v kraji Koved. Základní jízdenka vyjde na 18 korun, jízdní řád je k dispozici zde. „Cestujícím doporučujeme pořídit si kartu Zetka, která jim v případě přestupu z jiného autobusu na kyvadlovou linku 475 do 30 minut nabídne jízdenku bez nástupní sazby, tedy v ceně 7,- Kč,“ řekl Jan Malý z Kovedu.

Na kartu si cestující mohou také nahrát časový kupón na zónu 415 (základní cena 87,- Kč na 7 dní; 260,- Kč na 30 dní; 702 Kč na 90 dní; 2 470,- Kč na 365 dní), který jim v době platnosti umožní neomezené cestování v zóně Napajedla.

Dva roky bez vytížené cyklostezky. Objížďka mezi Napajedly a Otrokovicemi povede po hlavní silnici

Oprava mostu potrvá rok a půl. Stavbaři dosavadní most, který je ve špatném stavu, zbourají. Místo něj vybudují nový. Náklady dosahují 135 milionů korun.

Informační leták k nové kyvadlové lince v Napajedlech. Foto: IDZK
Tagy IDZK Integrovaná doprava Zlínského kraje Koved Napajedla Zlínský kraj
21 komentářů