Na Kroměřížsku vyjelo šest nových autobusů Iveco Crossway, do konce roku přibude devět dalších

Nový autobus Iveco Crossway v barvách Z-Group bus pro provoz na Kroměřížsku. Foto: Z-Group busNový autobus Iveco Crossway v barvách Z-Group bus pro provoz na Kroměřížsku. Foto: Z-Group bus

Další autobusy dorazí v červenci a prosinci.

Společnost Z-Group bus nasadila v těchto dnech šest nových nízkopodlažních autobusů Iveco Crossway LE 12 M do provozu na Kroměřížsku. Firma do pořízení investovala 30 milionů korun.

Jde o autobusy, které jsou nasazovány na spoje v objednávce Zlínského kraje. Jsou nízkopodlažní, klimatizované a je možné v nich platit jízdné kartou. Jezdí ve firemních barvách Z-Group bus.

Do konce roku vyjede ještě dalších devět autobusů: nejprve čtyři během července a pět v prosinci.

„Nové moderní autobusy již jezdí v Kroměříži, Bystřici pod Hostýnem a v Holešově, zajíždí i přímo na Hostýn. Ročně je čeká na celém Kroměřížsku více než 4,1 milionu najetých kilometrů,“ řekl tiskový mluvčí autobusového dopravce Z-Group bus Miroslav Slaný.

Autobusy jsou částečně nízkopodlažní, umožňují tedy bezproblémový a pohodlný nástup i výstup cestujících. Jsou dlouhé 12 metrů. Pohání je naftový pohon splňující emisní normu EURO 6 E. Každý z nich pojme 45 sedících cestujících.

Z-Group bus zabezpečuje dopravní obslužnost na Kroměřížsku ve Zlínském kraji na základě vysoutěžené smlouvy o veřejných službách v přepravě cestujících ve veřejné linkové osobní dopravě od roku 2021 do roku 2030. Oblast tehdy v soutěži získal dopravce KRODOS BUS, který posléze fúzoval do Z-Group bus. Předtím dopravní obslužnost oblasti Kroměříž zabezpečoval již desítky let.

Nový autobus Iveco Crossway v barvách Z-Group bus pro provoz na Kroměřížsku. Foto: Z-Group busNový autobus Iveco Crossway v barvách Z-Group bus pro provoz na Kroměřížsku. Foto: Z-Group busNový autobus Iveco Crossway v barvách Z-Group bus pro provoz na Kroměřížsku. Foto: Z-Group busNový autobus Iveco Crossway v barvách Z-Group bus pro provoz na Kroměřížsku. Foto: Z-Group busNový autobus Iveco Crossway v barvách Z-Group bus pro provoz na Kroměřížsku. Foto: Z-Group busNový autobus Iveco Crossway v barvách Z-Group bus pro provoz na Kroměřížsku. Foto: Z-Group bus
Tagy IDZK Integrovaná doprava Zlínského kraje Iveco Iveco Crossway Kroměřížsko Z Group bus Zlínský kraj
Žádné komentáře