Vsetínská MHD je nově součástí Integrované dopravy Zlínského kraje, jednotlivé jízdné zdražilo

Nové autobusy SOR NBG 12 v polepech pro provoz ve vsetínské MHD. Foto: Městský úřad VsetínNové autobusy SOR NBG 12 v polepech pro provoz ve vsetínské MHD. Foto: Městský úřad Vsetín

Nově bude jízdenka platit i v příměstských autobusech a vlacích.

Systém Integrované dopravy Zlínského kraje (IDZK) od dnešního dne platí i ve vsetínské městské hromadné dopravě (MHD). Ta obsluhuje nejen samotné město, ale i obce v okolí. Lidem integrace přinese zjednodušení cestování v rámci regionu, ale také mírné zdražení samotné jízdy po Vsetíně.

Jednorázová jízdenka pro vsetínskou MHD od dnešního dne stojí místo dosavadních 12 korun 15 korun. Prodlouží se ale její platnosti ze 30 na 45 minut. Nově bude platit ale nejen v autobusech MHD, ale i v příměstské autobusové a železniční dopravě v rámci celé tarifní zóny číslo 460. Do té kromě území města Vsetín spadají také obce Ústí a Janová.

Sleva pro vsetínské seniory zůstává

Nosičem předplatného jízdného bude výhradně karta Zetka. Další slevy zajišťuje město Vsetín. „Od 1. dubna bude i nadále platit jízdné zdarma pro doprovod kočárku s dítětem do tří let věku a držitele karet ZTP a ZTP/P. Bezplatné jízdné se v těchto případech ale vztahuje pouze na MHD, nikoliv na příměstskou a železniční dopravu,“ vysvětluje místostarosta Vsetína Petr Kudlík.

Systém tarifních výjimek se týká i seniorů. Občané nad 70 let s trvalým bydlištěm ve Vsetíně si i nadále mohou vyřídit zlevněné roční jízdné v hodnotě 400 korun. Bude platit v zóně 460, a to v MHD i v příměstské a železniční dopravě.  K získání slevy je potřeba nejprve dojít na radnici pro voucher.  Vouchery jsou k dispozici na Svárově v místnosti  911 v 9. patře. Výdej probíhá  v pondělí a ve středu vždy od 8:00 do 11:00 a od 12:30 do 17:00 hodin. Držitel voucheru jej následně předloží v přepravní kanceláři MHD ve věžovém domě při nahrávání tarifu na kartu Zetka.

„Naší snahou je, aby se do systému Integrované dopravy Zlínského kraje postupně zapojily všechny městské dopravy v kraji. Jsem proto rád, že během devíti měsíců jsme zaintegrovali už druhé město,“ řekl jednatel společnosti Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje Martin Štětkář.

Tagy IDZK Integrovaná doprava Zlínského kraje MHD Vsetín Vsetín
18 komentářů