Drážní úřad schválil názvy čtyř nových železničních zastávek

Budoucí odsunutá stanice Jeneč, vizualizace. Pramen: Správa železnicBudoucí odsunutá stanice Jeneč, vizualizace. Pramen: Správa železnic

Tři nové zastávky vzniknou ve Středočeském kraji, jedna v Kraji Vysočina.

Drážní úřad schválil čtyři nové názvy železničních zastávek, které mají vzniknou na české síti. Tři zastávky vzniknou ve Středočeském kraji v rámci modernizace trati Praha-Ruzyně – Kladno, jedna zastávka přibude v Kraji Vysočina. Názvy nových zastávek budou platné ode dne jejich otevření.

Středočeský kraj

Na trati č. 120 Praha – Kladno – Rakovník v úseku mezi stanicí Hostivice a stanicí Rudná u Prahy v km 1,436–1,496 v katastrálním území obce Hostivice bude vybudována zastávka s názvem Hostivice-Jeneček.

Na trati č. 120 Praha – Kladno – Rakovník mezi stanicí Jeneč a stanicí Kladno v km 24,373–24,593 v katastrálním území obce Malé Přítočno vznikne nová zastávka s názvem Malé Přítočno. Nahradí stanici Unhošť.

Na stejné trati č. 120 Praha – Kladno – Rakovník mezi stanicí Jeneč a stanicí Kladno v 26,528–26,748 v katastrálním území obce Velké Přítočno vznikne nová zastávka s názvem Velké Přítočno (v materiálech Správy železnic se dosud uváděl pracovní název Pletený Újezd).

Správa železnic chce letos na modernizaci tohoto úseku kladenské trati vypsat tendr. 

Kraj Vysočina

V Horní Cerekvi se v rámci stavby „Rekonstrukce ŽST Batelov včetně DOZ výhybny Spělov“ počítá s výstavbou nové zastávky s názvem Horní Cerekev město, která bude ležet na trati č. 225 Havlíčkův Brod – Veselí nad Lužnicí v úseku mezi stanicí Batelov a stanicí Horní Cerekev v km 64,318–64,418 v katastrálním území obce Horní Cerekev.

Tato stavba by měla proběhnout v letech 2024 až 2028.

Tagy Drážní úřad nové zastávky Správa železnic
53 komentářů