DPO zmodernizuje za čtvrt miliardy vzdělávací centrum, ročně jím projde přes čtyři tisíce lidí

Vizualizace vzdělávacího centra DPO po modernizaci. Zdroj: DPOVizualizace vzdělávacího centra DPO po modernizaci. Zdroj: DPO

Investice si vyžádá necelých 250 milionů korun bez DPH.

Budovu pro vzdělávání řidičů a dalších zaměstnanců v trolejbusovém areálu v Ostravě čeká rozsáhlá modernizace. Dopravní podnik Ostrava (DPO) za ni zaplatí necelých 250 milionů korun bez DPH. Obnovena bude kompletně dosluhující budova i její okolí. Řidičům centrum nabídne například novou zdržovnu, výpravnu nebo jídelnu.

Původní stavba je nyní v nevyhovujícím stavu. Od zprovoznění v roce 1956 ještě rekonstruována nebyla. Komplikací jsou třeba trhliny nosných zdí, defekty kanalizace či zastaralé rozvody. V areálu dnes lidé absolvují kurzy k získání řidičských oprávnění skupin B, C, D a kurzy pro získání průkazu způsobilosti k řízení tramvají a trolejbusů. Řidiči DPO absolvují v prostorách vstupní a pravidelná školení a také přezkušování a proškolování po mimořádných událostech v dopravě.

„Cílem je vytvořit moderní centralizované vzdělávací pracoviště. Vzdělávacím centrem DPO projde ročně přes čtyři tisíce lidí. Kvalitní vzdělávání se promítá do bezpečného provozu a celkové kvality služeb,“ zdůvodňuje investici generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys

Z porubské tramvajové vozovny se do areálu přemístí tramvajový simulátor. Ve vzdělávacím centru budou nově probíhat i náborová a přijímací řízení. Modernizované klimatizované učebny s audiovizuální technikou pak budou k dispozici i klientům autoškoly.

Současný stav vzdělávacího centra DPO.Zdroj: DPO

Současný stav vzdělávacího centra DPO.
Zdroj: DPO

Tagy dopravní podnik ostrava DPO
7 komentářů