Do Brna dorazilo všech deset nových trolejbusů od Škody, všechny budou v provozu příští týden

Trolejbus Škoda 32Tr v Brně. Foto: DPMBTrolejbus Škoda 32Tr v Brně. Foto: DPMB

Jde o dodávku z rámcové smlouvy na 40 trolejbusů.

Dopravní podnik města Brna (DPMB) převzal tento týden poslední z deseti objednaných trolejbusů Škoda 32Tr. V provozu jich je už sedm, zbývající tři vyjedou příští týden. Všechny jsou ve vozovně v Komíně.

Jde o dodávku z loni uzavřené rámcové smlouvy na až 40 trolejbusů. Trolejbusy Škoda 32Tr jsou plně nízkopodlažní, klimatizované vozy jsou vybavené informačním systémem a moderním prostorným interiérem. Nabíjení baterií probíhá za jízdy přímo z trolejového vedení a využívá se při něm i rekuperace při elektrodynamickém brzdění vozidla. Kapacita baterie umožní jízdu 10 kilometrů na jedno nabití mimo trolejové vedení.

O ukončení dodávky informovaly Škoda Group a DPMB na sociálních sítích. „Do konce roku pak máme v plánu pořídit dalších 10 těchto vozů, a to za cenu 11,5 milionu korun za kus,“ sdělil generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

Dodávka nových vozů umožnila vyřazení těch nejstarších – vysokopodlažních. Doprava je tak zajištěna výhradně nízkopodlažními vozy. Brněnská trolejbusová síť, jejíž délka přesahuje 54 kilometrů, patří k nejrozsáhlejším v České republice. Prvních deset parciálních trolejbusů, konkrétně vozy 26Tr, pořídil DPMB v roce 2018. Dohromady vozový park dopravce čítá přes 130 trolejbusů.

Tagy Dopravní podnik města Brna DPMB Škoda 32Tr Škoda Electric Škoda Group
28 komentářů