Američtí dopravci oznamují další nové linky do Evropy, Praha na seznamu opět chybí

A321LR pro JetBlue. Foto: JetBlueA321LR pro JetBlue. Foto: JetBlue

United posouvají start sezónních letů už na polovinu února.

Dvě aerolinky z USA během dvou dnů oznámily plány na nové linky mezi Spojenými státy americkými a Evropou. Relativní nováček na transatlantických linkách JetBlue přidává dvě destinace, United Airlines rozšíří svoji nabídku spojů do tradičních evropských středomořských letovisek.

JetBlue ke stávajícím linkám z Bostonu a New Yorku do Paříže, Londýna a Amsterdamu od příštího letního letového řádu začne létat ještě do Dublinu a Edinburghu. Do Dublinu začne létat z Bostonu a New Yorku denně od 13. března, do Edinburghu od 22. května denně a pouze z New Yorku. Firma současně navýší počty letů z New Yorku do Paříže na dva denně od 20. června, z Bostonu do francouzské metropole bude létat celoročně.

United Airlines podle svého vyjádření příští rok nabídnou nejvíce letů přes Atlantik. Úplně novou destinací je portugalské Faro. Americký dopravce je tak zřejmě spokojen se svým nedávným rozhodnutím nabídnout cestujícím z USA i spojení do destinací, které jsou spojené hlavně s dovolenou Evropanů. Letos takto přímými lety spojil USA s Mallorkou nebo Dubrovníkem.

Do Fara bude létat z Newarku čtyřikrát týdně, navíc s čím dál raritnějším typem letadla: Boeingem 757-200. Stejný typ letadla nasadí dopravce i na linky z New Yorku do Bruselu a Reykjavíku. Denně začne létat z Newarku do Malagy, mezi Washingtonem a Římem přidá druhou denní rotaci. Firma současně oznámila, že provoz sezónních linek zahájí podstatně dříve než letos. Například lety do Portugalska a Španělska již v polovině února.

Každá expanze amerických dopravců do Evropy vyvolává očekávání, zda se do Prahy vrátí i další aerolinky se spojením do USA. Zatím však zůstává jen u sezónní linky Delta Air Lines.

Tagy JetBlue seznam¨ transatlantické lety united airlines
27 komentářů