JetBlue rozšíří svou působnost v Evropě, začne létat do Paříže

Airbus A321LR pro JetBlue. Foto: JetBlueAirbus A321LR pro JetBlue. Foto: JetBlue

Na Letiště Charlese de Gaulla zamíří denně lety JetBlue z Letiště JFK v New Yorku a z Bostonu.

Americká letecká společnost JetBlue přidá na seznam svých destinací Paříž. Na letiště Charlese de Gaulla začne denně létat z Letiště JFK v New Yorku a z Bostonu. Nové linky se objeví v její síti již v létě příštího roku. Obě novinky obslouží úzkotrupým Airbusem A321LR. Prodej letenek odstartuje v následujících měsících.

Paříž bude pro aerolinku druhou transatlantickou destinací, první se stal letos létě Londýn. Dopravce propojil londýnské letiště Heathrow a Gatwick také s letištěm JFK v New Yorku a Bostonem, četnost jeho spojení mezi Spojenými státy a Spojeným královstvím rychle vzrostla na pět letů denně. I v případě Paříže cílí JetBlue na narušení cenové politiky zažitých leteckých společností, které podle jeho slov po desetiletí tyto trasy ovládaly.

Reakce trhu na náš příchod do Londýna je důkazem toho, že spojení kvalitních služeb s nízkými cenami funguje. JetBlue nabízí něco zcela jedinečného oproti tomu, co získáte na těchto spojích od velkých globálních hráčů,“ prohlásil Robin Hayes, generální ředitel JetBlue.

Airbus A321LR, které JetBlue na lety do do Evropy nasazuje, mají speciální uspořádání kabiny zvané Airspace, jež výrobce používá u širokotrupých letadel. Cestujícím má nabídnout více komfortu. Verze LR má prodloužený dolet až 7408 kilometrů a umožňuje tak spojit Evropu s východním americkým pobřežím bez mezipřistání. Na palubu letadla se vejde 141 pasažérů, 24 míst je v byznys třídě nazvané Mint. JetBlue létá do více než 100 destinací po celých Spojených státech, Latinské Americe, Karibiku, Kanadě a Velké Británii.

Infografika k nové lince JetBlue

Infografika k nové lince JetBlue

Tagy A321LR Airbus A321LR B6 BOS-CDG CDG JBU JetBlue JFK-CDG Paříž
8 komentářů