Po modernizaci kolejiště i oprava nádraží. Správa železnic chystá rekonstrukci budovy v Jaroměři

Nádraží Jaroměř po rekonstrukci. Vizualizace: Správa železnicNádraží Jaroměř po rekonstrukci. Vizualizace: Správa železnic

Rekonstrukce potrvá 18 měsíců.

Správa železnic (SŽ) příští rok začne s kompletní rekonstrukcí památkově chráněné výpravní budovy nádraží v Jaroměři. Práce mají začít na jaře. V rámci stavby se opraví fasáda, střecha budovy a dojde také k úpravám vnitřních dispozic.

K vypsání zakázky došlo těsně před týdnem, odhadovaná cena zakázky je 179,7 milionu korun. Oprava potrvá 18 měsíců. Modernizace rozsáhlé nádražní budovy, která byla spolu se skladištěm, poštou, vodárenskou věží, výtopnou, točnou a kolejištěm prohlášena kulturní památkou, naváže na rekonstrukci staniční části, která probíhala v letech 2018 a 2019. V jejím rámci došlo ke kompletní modernizaci kolejiště, vybudování nových nástupišť a podchodu.

Samotná nádražní budova je napojena zastřešením na nový autobusový terminál. Vedle renovace fasády, střechy, výměny oken a dveří se počítá s úpravou vnitřních dispozic, díky které dojde k rozšíření komerčních a kancelářských prostor. V objektu se postaví nové toalety a obnoví se provoz restaurace, respektive její bufetové části.

Nádraží Jaroměř po rekonstrukci. Vizualizace: Správa železnicNádraží Jaroměř po rekonstrukci. Vizualizace: Správa železnicJaroměř. První nástupiště má délku 246 metrů, druhé nástupiště 226 metrů, šířka je shodná: 6,7 metru. Pramen: FB Správa železnic
Tagy Jaroměř opravy nádražních budov Správa železnic
29 komentářů