Jaroměř čeká další silniční stavba. Křižovatku na výjezdu na Trutnov přestaví na kruhový objezd

Křižovatka silnic I/37 a II/285 v Jaroměři. Foto: ŘSDKřižovatka silnic I/37 a II/285 v Jaroměři. Foto: ŘSD

Stavba kruhové křižovatky vypukne v dubnu, provoz bude kyvadlový.

Doba velkých investic do silnic v Jaroměři a okolí nekončí. Po dokončení dálnice D11 a brzkému zahájení stavby obchvatu města chystá Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ještě relativně menší akci: proměnu křižovatky na silnici I/37 z Jaroměře na Trutnov se silnicí II/285 na Velichovky.

Místo stávající křižovatky vznikne za 16 milionů korun kruhový objezd, který bude bezpečnější. Zakázku získala Eurovia, ŘSD zaplatí 16 milionů korun. Stavba začne v dubnu, skončí v říjnu.

„Nová okružní křižovatka bude mít vnější průměr 31 m a čtyři křižovatkové větve se základní šířkou jízdního pruhu 3,5 m. Mimo počtu napojení do křižovatky budou zachovány i bypassy pro odbočení vpravo ze silnice I/37. Navrhovaná rychlost je 30km/h,“ řekla Petra Drkulová z týmu komunikace ŘSD.

Během přestavby křižovatky bude provoz veden kyvadlově stavbu. Silnice II/285 bude uzavřena a objízdná trasa povede po silnici III/28510.

Mapa nového kruhového objezdu na silnici I/37. Foto: ŘSD

Mapa nového kruhového objezdu na silnici I/37. Foto: ŘSD

V Jaroměři začne letos i stavba severního obchvatu, ŘSD již uzavřelo smlouvu na jeho stavbu.

ŘSD hodlá letos v Královéhradeckém kraji do staveb a oprav silnic prvních tříd vložit přibližně 1,23 miliardy. Hlavní část v objemu kolem 730 milionů korun by měla jít do staveb obchvatů Doudleb nad Orlicí, Nové Paky a Jaroměře. Na Trutnovsku bude ŘSD pokračovat v opravě silnice I/16, kde má investici 180 milionů korun do devíti kilometrů silnice rozloženou na léta 2022 až 2024.

Tagy I/37 Jaroměř Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
8 komentářů