Zpoždění skoro dva měsíce. Přes opravovaný most v Mladé Boleslavi se konečně jezdí

Opravovaný most přes Klenici v Mladé Boleslavi. Zdroj: MB-netOpravovaný most přes Klenici v Mladé Boleslavi. Zdroj: MB-net

Město chce kvůli nedodržení termínu uplatnit proti liberecké firmě Brex sankce.

V Mladé Boleslavi skončila rekonstrukce mostu přes Klenici v Pražské ulici. Několik měsíců byla kvůli ní uzavřena silnice směrem na Prahu a klíčové spojení do čtvrtí Dubce či Belveder. V úterý se most opět obousměrně otevřel pro dopravu.

Zároveň skončila dočasná možnost projíždět z Nádražní ulice do Pražské po nedaleké lávce. Pěší budou moci na mostě zatím dočasně využívat jen chodník na jedné straně. Autobusy se vracejí do původních tras od středy.

Kompletní rekonstrukce mostu začala v létě, s dokončením stavby se původně počítalo do konce listopadu. Firma se však dostala do skluzu a požádala o prodloužení termínu až do 20. ledna.

Město chce kvůli nedodržení termínu uplatnit proti liberecké firmě Brex sankce, které stanovuje smlouva.

Most bude zatím uveden do předčasného užívání. Budou pokračovat práce na inženýrských sítích, finální dokončení se čeká v jarních měsících.

Most přes Klenici je z roku 1907. Nahrazovala se celá nosná konstrukce i úložné prahy. Šířkové uspořádání zůstalo stejné, most je nyní o 12 centimetrů vyšší. Cena rekonstrukce je téměř 12 milionů korun.

Opravovaný most přes Klenici v Mladé Boleslavi. Zdroj: MB-netOpravovaný most přes Klenici v Mladé Boleslavi. Zdroj: MB-netOpravovaný most přes Klenici v Mladé Boleslavi. Zdroj: MB-netOpravovaný most přes Klenici v Mladé Boleslavi. Zdroj: MB-netOpravovaný most přes Klenici v Mladé Boleslavi. Zdroj: MB-net
Tagy Brex Mladá Boleslav uzavírka
2 komentáře