Na okraji Liberce skončilo omezení kvůli výměně mostu, další naopak začíná

Nový most v Liberci na silnici I/35. Foto: ŘSDNový most v Liberci na silnici I/35. Foto: ŘSD

V Liberci dnes začala šestitýdenní uzavírka části Jablonecké, na průtahu městem řidiče čeká na jaře rok a půl trvající omezení.

Na silnici I/35 na jižním okraji Liberce skončilo půl roku trvající omezení, které bylo způsobeno výměnou mostu v Doubí. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v neděli zprovoznilo nový most 35-029..2, který nahradil původní nevyhovující z roku 1972.

Nový most je širší, má tři plnohodnotné pruhy a byla na něm navýšena i protihluková stěna. Během omezení byl provoz převeden do jednoho pruhu do jízdního pásu ve směru na Turnov.

Most postavený v 70. letech minulého století byl na hranici životnosti. Důvodem je koroze betonu a výztuže v nosnících a vážný stav obou krajních opěr.

Zakázku za 50,9 milionu korun získalo sdružení firem Eurovia CS a Brex. ŘSD vyjde stavba výrazně levněji, než se očekávalo. Původní rozpočet byl 93 milionů korun, soutěž deseti firem stlačila cenu na téměř polovinu.

Řidiče čeká další omezení v Liberci na silnici I/35 od příštího roku, které bude podstatně větší. Začne výměna mostu u Baumaxu a úprava dalšího úseku směrem k tunelu. Přinese rok a půl trvající omezení včetně uzavření některých sjezdů z průtahu krajským městem. Aktuálně běží vyhodnocení obou soutěží na tyto stavby.

Dnes začala v Liberci další velká uzavírka v centru města, kdy je na šest týdnů uzavřena část Jablonecké ulice.

Tagy Brex Eurovia CS I/35 I/35 Liberec Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
5 komentářů