Žižkovská tepna bude rozkopaná až do září. Omezení dopravy se dotkne i linek autobusů

Uzavírka části Hartigovy ulice v Praze. Zdroj: TSKUzavírka části Hartigovy ulice v Praze. Zdroj: TSK

Od Ohrady se bude do centra sjíždět jednosměrně. MHD pojede objížďkou.

Pražská Technická správa komunikací (TSK) začne v pondělí s kompletní rekonstrukcí horní části Hartigovy ulice (dříve Koněvova) na Žižkově.

Měnit se bude vodovodní potrubí, poté se vydláždí chodníky a nakonec dostane nový asfaltový povrch i samotná vozovka. Výměna čeká i další sítě, ulice bude mít také nové osvětlení.

Uzavírky se budou týkat úseku Hartigovy v části mezi ulicemi Černínova a Zelenky-Hajského nedaleko křižovatky Ohrada.

Nyní zahajované práce potrvají ve dvou etapách do konce května. Poté však přijde další fáze rekonstrukce, která kompletně uzavře tuto část Hartigovy ulice až do konce srpna.

Od pondělí 5. února se v ulici zavede jednosměrný provoz ve směru do centra, tedy od Ohrady k Černínově ulici.

Do části Jeseniovy ulice, od Rokycanovy po Českobratrskou, bude smět jezdit pouze dopravní obsluha a autobusy MHD. Ty budou totiž uzavírku objíždět Ostromečskou a dále do ulice Zelenky-Hajského. Půjde o linky 133, 136 a 207.

Dočasné zastávky se zřídí na křižovatce Ostromečská × Jeseniova a v ulici Jeseniova před objektem Správy železnic.

Kudy pojedou auta

Objízdná trasa pro automobilovou dopravu směrem od centra povede ulicemi Prokopova, Olšanská, Jana Želivského.

V rámci oprav se postupně zabere severní chodník a severní část vozovky, vznikne koridor pro pěší včetně vstupu do domů.

Chodníky a parkovací stání budou po dokončení dlážděné, chodníky pražskou mozaikou a stání včetně vjezdů kamennou kostkou. Vozovka a autobusové zálivy budou s asfaltovým povrchem.

Od 1. června až do konce srpna bude rekonstrukce pokračovat, pro dopravu se však tento úsek Hartigovy uzavře kompletně. Objízdné trasy a změny linek autobusů zatím pro tuto fázi naplánovány nebyly.

Uzavírka části Hartigovy ulice v Praze. Zdroj: TSKUzavírka části Hartigovy ulice v Praze. Zdroj: TSKUzavírka části Hartigovy ulice v Praze. Zdroj: TSK
Tagy objížďka praha rekonstrukce Technická správa komunikací hl. m. Prahy Žižkov
21 komentářů