Silničáři uzavřou klíčovou silnici pod Červenohorským sedlem. Na Jesenicko povedou objížďky

Silničáři opraví I/44 z Domašova. Ilustrační foto. Zdroj: ŘSDSilničáři opraví I/44 z Domašova. Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD

Oprava potrvá dva měsíce, pět týdnů bude silnice zcela uzavřena.

Začátek školního roku zkomplikuje řidičům oprava silnice mezi Domašovem a Adolfovicemi na Jesenicku. Cestu mezi Červenohorským sedlem a Jeseníkem silničáři opraví v obou směrech. Rekonstrukce začne v pondělí 4. září a potrvá do první poloviny listopadu za částečné a následně úplné uzavírky silnice I/44.

Na úseku dlouhém přibližně 3,5 kilometru jsou podle silničářů trhliny, staré vysprávky, hloubková koroze a olámané okraje.

„Diagnostika potvrdila také plošné deformace. K nápravě bude použita technologie recyklace asfaltu na místě za studena. Nový povrch doplní úprava krajnic, značek a blízkého okolí silnice,“ sdělil Miroslav Mazal z ŘSD. Stavět bude společnost Kareta, která ve výběrovém řízení nabídla nejnižší cenu 29,7 milionu korun.

V termínech 4.–10. září a 16. října – 5. listopadu bude silnice uzavřena jen částečně. Jezdit se bude v obou směrech kolem pracovníků provádějících přípravné anebo dokončovací práce.

V období 11. září – 15. října bude silnice uzavřena úplně. Projet budou moci jen vozidla záchranářů, autobusy a dopravní obsluha stavby.

Během úplné uzavírky musí řidiči využít dvě objízdné trasy – první přes Hanušovice, Brannou a Ostružnou, druhá objížďka povede přes Sobotín, Rýmařov, Bruntál, Vrbno pod Pradědem a Zlaté Hory.

Mapa opravovaného úseku Domašov - Adolfovice, I/44. Zdroj: ŘSDObjížďka opravy na I/44 u Domašova. Zdroj: Google Maps
Tagy Domašov I/44 Kareta objížďka oprava Ředitelství silnic a dálnic ŘSD silnice I/44
47 komentářů