ŘSD opraví úsek I/23 u Staré Říše. Kompletní uzavírka potrvá do konce října

ŘSD opraví silnici I/23 u Staré Říše. Zdroj: ŘSDŘSD opraví silnici I/23 u Staré Říše. Zdroj: ŘSD

Opravované úseky budou po dobu prací zcela uzavřeny.

Ode dneška začínají opravy silnice I/23 mezi Starou Říší a obcí Kasárna. Na 2,5 kilometru dlouhém úseku ŘSD položí nový asfalt. Práce ve dvou etapách potrvají do 31. října a vyžádají si úplnou uzavírku silnice.

V rámci první etapy bude zcela uzavřen úsek Stará Říše – Markvartice, a to v termínu od 17. července do 3. září. V navazujícím termínu od 4. září do 31. října pak bude uzavřen úsek Markvartice – okružní křižovatka I/23 a I/38 Kasárna. Opravený úsek silnice I/23 ŘSD uvede do plného provozu v průběhu listopadu letošního roku.

Kudy povede objížďka

Pro směr na Třebíč bude objízdná trasa vedena jednosměrně ze Staré Říše po silnici II/407 po křižovatku se silnicí I/38 a dále po I/38.

Pro směr na Telč bude pro vozidla do 12 tun objízdná trasa vedena jednosměrně po silnici I/38 po křižovatku se silnicí II/410 v Želetavě, dále přes Jindřichovice, Zdeňkov až po křižovatku s II/407 v Nové Říši a odtud přes Bohuslavice do Staré Říše.

Pro vozidla nad 12t bude objízdná trasa vedena jednosměrně od silnice II/410 po křižovatku s I/38 v Želetavě, dále po I/38 do křižovatky s komunikací III/4073 a odtud přes Svojkovice a Rozseč až po křižovatku se silnicí II/407 v Bohuslavicích směrem do Staré Říše.

Opravovaný úsek silnice I/23. Zdroj: ŘSDObjízdné trasy při opravách silnice I/23. Zdroj: ŘSD

ŘSD vybíralo stavební firmu v tendru ze šesti přihlášených podle nejvýhodnější nabídky. Práce provede společnost IMOS Brno za smluvených 41 milionů korun bez DPH. Kromě pokládky nového asfaltu se v částech mimo obce sjednotí šířka vozovky. Silničáři zároveň upraví krajnice a pročistí příkopy a propustky.

Tagy I/23 Imos Brno objížďka oprava Ředitelství silnic a dálnic ŘSD uzavírka
2 komentáře