SAD Žilina převzala 78 autobusů Crossway z Vysokého Mýta. Flotila Iveca tam dosáhne 250 vozů

Dopravce SAD Žilina nakoupil 78 nových autobusů řady Crossway. Foto: Iveco BusDopravce SAD Žilina nakoupil 78 nových autobusů řady Crossway. Foto: Iveco Bus

Dodané vozy mají klimatizaci, informační systém a monitoring technických veličin.

Český výrobce autobusů Iveco Czech Republic dodal žilinskému dopravci SAD Žilina 78 nových autobusů řady Crossway. Vozy vyrobené ve Vysokém Mýtě budou sloužit primárně obyvatelům Žilinského kraje. Nové autobusy budou jezdit na linkách v okresech Žilina, Bytča, Martin, Turčianské Teplice, Kysucké Nové Mesto a Čadca.

SAD Žilina nakupuje autobusy Crossway od roku 2007, celkem jich od Iveca dopravce dostal už 362. Po nákupu 78 nových autobusů bude mít ve svém vozovém parku 250 autobusů, které budou všechny značky Iveco Bus.

Naší dlouhodobou strategií je mít homogenní vozový park, což nám výrazně pomáhá při opravách vozidel a výrazně zkracuje čas potřebný na servis, ale také při zaškolování nových řidičů, kteří se při přestupech vyznají v kokpitu a nedochází k problémům v provozu,“ uvedl ředitel SAD Žilina Peter Pobeha.

Tato dodávka potvrzuje, že Crossway je skutečně lídrem na trhu v segmentu meziměstských autobusů,“ dodal Jan Kimla, obchodní ředitel Iveca pro středoevropský trh.

Dodané vozy jsou vybavené klimatizací, informačním systémem a monitoringem technických veličin a u nízkopodlažních verzí také plošinou pro nástup s invalidním vozíkem.

Objednávka zahrnovala devět vozů Crossway Line o délce 10,8 m s motorem Tector, 11 vozů stejného modelu s motorem Cursor, 12 vozů o délce 12 m s motorem Tector dalších 45 s motorem Cursor. Doplnil ji jeden nízkopodlažní Crossway LE Line.

Obrazem: Iveco ukázalo novou verzi nejúspěšnějšího českého autobusu Crossway

V Česku vyráběný model Crossway patří dlouhodobě k nejprodávanějším autobusům ve svém segmentu. Z montážní linky ve Vysokém Mýtě už jich sjelo přes 60 tisíc.

Letos v říjnu Iveco na veletrhu Busworld představilo novou verzi tohoto autobusu, která má upravený design a nové asistenční prvky. Ty bude od příštího roku od výrobců požadovat nová regulace EU.

Dopravce SAD Žilina nakoupil 78 nových autobusů řady Crossway. Foto: Iveco BusDopravce SAD Žilina nakoupil 78 nových autobusů řady Crossway. Foto: Iveco Bus
Tagy Iveco Bus Iveco Crossway SAD Žilina
62 komentářů