Z Vysokého Mýta do Abidžanu. Iveco vyrobí dalších 410 autobusů pro Pobřeží Slonoviny

Iveco Crossway pro dopravce Sotra. Foto: SotraIveco Crossway pro dopravce Sotra. Foto: Sotra

Autobusy budou dodané ještě letos.

Společnost Iveco Bus získala další velkou zakázku na Pobřeží Slonoviny. Pro společnosti Sotra, která provozuje veřejnou dopravu v hlavním městě Abidžanu, dodá 410 nových autobusů. Většina z nich bude z produkce závodu Iveco ve Vysokém Mýtě.

O podpisu smlouvy informoval výrobce v tiskové zprávě. Ze 410 autobusů bude 300 vozidel Crossway Low Entry a 50 autobusů Evadys, které se vyrábějí ve Vysokém Mýtě. Součástí kontraktu je 50 minibusů Daily, které se vyrábějí v Itálii. Všechny dodávky budou dokončeny během koncem roku 2024.

Už dříve Iveco podepsalo smlouvu na dodávku celkem 900 autobusů pro Pobřeží Slonoviny. Autobusy Evadys budou využívány k poskytování služeb v oblasti turistické dopravy na území Pobřeží slonoviny i na mezinárodních linkách. Minibusy Daily budou využívány pro přepravu v rámci města Abidžan a pro meziměstské spoje s městy Bouaké, Yamoussokro, San Pedro a Korhogo. Autobusy Crossway Low Entry doplní již provozovaný vozový park a přispějí k rozšíření sítě veřejné dopravy v Abidžanu.

Vývozní úvěr financující zakázku pojistí exportní pojišťovna EGAP. Pokračuje tak spolupráce, v rámci které v minulosti vysokomýtský výrobce dodal do Afriky již několik stovek vozů. „Iveco Bus opakovaně potvrzuje, že patří mezi světovou špičku v oboru. A to i na tolik důležitém trhu, jako je Pobřeží Slonoviny. Zakázka byla finalizována několik měsíců po podnikatelské misi vedené premiérem Petrem Fialou,“ řekl předseda představenstva EGAP David Havlíček

Tagy EGAP Iveco Iveco Bus Iveco Czech Republic Pobřeží slonoviny Sotra
13 komentářů