Zakázkový sprint s dokončením D35. ŘSD vypsalo soutěž na úsek do Vysokého Mýta

Vizualizace dálnice D35, úsek Ostrov - Vysoké Mýto. Foto: ŘSDVizualizace dálnice D35, úsek Ostrov - Vysoké Mýto. Foto: ŘSD

Nabídky pro stavbu tunelu Homole se otvírají příští týden.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) udělalo další krok k tomu, aby byla do roku 2027 dokončena dálnice D35 v celé délce od Úlibic až po Lipník nad Bečvou. Dnes vypsalo další soutěž na zhotovitele, konkrétně 6,5 kilometru dlouhého úseku z Ostrova do Vysokého Mýta.

Na Twitteru o tom informoval generální ředitel ŘSD Radek Mátl. Jde o úsek, který naváže na loni otevřenou část D35 Časy – Ostrov. Jeho součástí není stavba tunelu Homole, ta se soutěží samostatně a příští týden skončí termín pro podání nabídek.

Odhadovaná cena zakázky je 2,025 miliardy korun. Stavba má již přes dva měsíce stavební povolení, v trase již probíhají přípravné práce v podobě archeologického výzkumu a stavby přeložek plynovodu.

Trasa vede od západu mezi obcemi Radhošť a Stradouň, poté obloukem obchází obec Vraclav ze severovýchodu a následně se přimyká k nynější silnici I/35. Součástí stavby není žádná mimoúrovňová křižovatka. Na úseku dálnice budou čtyři mosty a dva nadjezdy, celková délka mostů činí 140 metrů. Bude také nutné upravit související silnice první až třetí třídy a polní cesty. Detailně je úsek popsán v informačním letáku.

Před několika týdny začalo ŘSD se stavbou úseku Janov – Opatovec, kromě tendru na tunel Homole běží v Pardubickém kraji soutěž na zhotovitele obchvatu Vysokého Mýta v podobě úseku Vysoké Mýto – Džbánov. Běží také soutěž na úsek Hořice – Sadová v Královéhradeckém kraji.

Trasa D35 v úseku Ostrov - Vysoké Mýto. Foto: ŘSD

Trasa D35 v úseku Ostrov – Vysoké Mýto. Pramen: ŘSD

Tagy D35 D35 Ostrov - Vysoké Mýto Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
89 komentářů