Z Prahy do Soulu častěji už od dubna, Korean Air letos přidá čtvrtou rotaci dříve

Boeing 777 Korean Air v Praze. Foto: Letiště PrahaBoeing 777 Korean Air v Praze. Foto: Letiště Praha

Pražské letiště vyjednává o více letech také na příští zimu.

Čtvrtá týdenní rotace na lince letecké společnosti Korean Air ze Soulu do Prahy přibude v letošním roce již v dubnu. Vyplývá to z rezervačního systému dopravce. Aktuálně je spojení v provozu třikrát týdně, loni aerolinka nabízela čtyři lety týdně jen v létě.

S dodatečnou rotací se počítá od 6. dubna, a to každou sobotu. Korean Air nasazuje na lety do Prahy Boeingy 777-300ER s kapacitou 291 cestujících, na Ruzyni přilétají vždy v pondělí, středu a pátek v 16:10. Nazpátek se potom vydávají v 18:50.

Pražské letiště prostřednictvím slov svého mluvčího Michala Procházky navýšení počtu letů od letního letového řádu potvrdilo, jedná také o příští zimě.

„Vzhledem k nižším kapacitám v porovnání s rokem 2019 a vzrůstající poptávce jednáme s dopravcem o rozšíření provozu také na zimu,“ přiblížil Procházka.

Úspěšná historie linky

V roce 2019 bylo spojení z Prahy do Soulu velmi úspěšné. Celkem tehdy mezi oběma městy v obou směrech dopravili přes 190 tisíc osob. Na linku však poté stejně jako na další spojení s Asií tvrdě dopadla pandemie. Vrátila se loni v březnu.

Podle dat agentury Czechtourism a jejího ředitele Jana Hergeta navštívilo Českou republiku v roce 2019 téměř 400 tisíc jihokorejských turistů. O rok později kvůli pandemii Covidu-19 přijelo pouze 42 tisíc Jihokorejců a v roce 2021 dokonce jen osm tisíc. Turisté z Asie jsou pro český cestovní ruch klíčoví z důvodu vysoké bonity.

Stejný scénář, tedy navýšení týdenního počtu letů Korean Air ze tří na čtyři již od dubna, čeká letos také Budapešť. V Maďarsku na trase korejský dopravce soupeří s polským LOTem.

První let Korean Air v Praze po tříleté pauze. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czPrvní let Korean Air v Praze po tříleté pauze (březen 2023). Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czPrvní let Korean Air v Praze po tříleté pauze. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czPrvní let Korean Air v Praze po tříleté pauze. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czPrvní let Korean Air v Praze po tříleté pauze. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czPrvní let Korean Air v Praze po tříleté pauze. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czPrvní let Korean Air v Praze po tříleté pauze. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czPrvní let Korean Air v Praze po tříleté pauze. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czPrvní let Korean Air v Praze po tříleté pauze. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.cz
Tagy Jižní Korea Korean Air letiště praha Praha - Soul prg Soul
60 komentářů