Obrazem: Praha má opět přímé spojení se Soulem, první let byl vyprodán

Boeing 777-300ER Korean Air na Letišti Václava Havla. Autor: Zdopravy.cz/Vojtěch OčadlýBoeing 777-300ER Korean Air na Letišti Václava Havla. Autor: Zdopravy.cz/Vojtěch Očadlý

Pravidelnou linku bude provozovat letecká společnost Korean Air, od června zvýší frekvenci ze tří na čtyři lety týdně.

Hned druhý den po nástupu letního letového řádu získala Praha opět přímé letecké spojení s Jižní Koreou. Pravidelnou linku Soul – Praha obnovila letecká společnost Korean Air. Tato pravidelná linka byla naposledy v provozu v březnu 2020.

Dopravce zamíří na pražské letiště třikrát týdně, konkrétně každé pondělí, středu a pátek. Od června se počet letů zvýší na čtyři. Na linku budou nasazovány Boeingy 777-300ER s kapacitou 291 cestujících.

Dojde tak k výraznému posílení aktuálně chybějících kapacit nejen do Jižní Koreje, ale také díky navazujícím letům ze Soulu do dalších destinací v Asii s tradičně silnou poptávkou, jako jsou Thajsko, Japonsko a Vietnam, ale také Indonésie nebo Austrálie.

První let na nové lince číslo KAL969 přistál na Letišti Václava Havla v 16:45. Spoj obsloužil stroj s registrací HL8250. Podle dostupných informací byl zcela vyprodán. Cestující inauguračního letu čekal slavnostní ceremoniál včetně slavobrány a malého pohoštění. Po povinných procedurách se letoun vydal zpátky do Soulu jako let KE970. Let byl rovněž zcela vyprodán.

První let Korean Air v Praze po tříleté pauze. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czPrvní let Korean Air v Praze po tříleté pauze (březen 2023). Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czPrvní let Korean Air v Praze po tříleté pauze. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czPrvní let Korean Air v Praze po tříleté pauze. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czPrvní let Korean Air v Praze po tříleté pauze. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czPrvní let Korean Air v Praze po tříleté pauze. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czPrvní let Korean Air v Praze po tříleté pauze. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czPrvní let Korean Air v Praze po tříleté pauze. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.czPrvní let Korean Air v Praze po tříleté pauze. Foto: Vojtěch Očadlý / Zdopravy.cz
Tagy Korean Air letiště praha Letiště Václava Havla Praha Praha - Soul prg PRG-ICN Soul
19 komentářů