Vratislav bude mít dálkovou linku do Soulu, LOT na ni nasadí Dreamliner

Boeing 787 Dreamliner společnosti LOT Polish Airlines na vratislavském letišti. Zdroj: Facebook.com - Port Lotniczy WrocławBoeing 787 Dreamliner společnosti LOT Polish Airlines na vratislavském letišti. Zdroj: Facebook.com - Port Lotniczy Wrocław

Nepřímo dosud z Dolního Slezska do Soulu cestuje ročně až 25 tisíc lidí, nové spojení jim umožní zdolat tuto trasu bez přestupování.

Letiště Vratislav oznámilo ve spolupráci s LOT Polish Airlines novinku v podobě přímých dálkových letů do jihokorejského Soulu. Spojení bude pravidelné, polský dopravce zahájí jeho provoz 3. listopadu a létat na něm bude jednou týdně s letouny Boeing 787 Dreamliner. Letenky jsou již v prodeji na stránkách aerolinky, zpáteční letenka vyjde nyní průměrně asi na 22 tisíc korun.

Nová linka cílí na korejskou komunitu v Dolním Slezsku, lidi cestující za prací a potenciálně i na nové možnosti v oblasti turistického ruchu. V Polsku působí na 550 subjektů s korejským kapitálem, přímo v Dolním Slezsku pak asi polovina z nich. Hospodářské vazby mezi oběma zeměmi navíc v poslední době rapidně rostou, zmínit lze stavebnictví i zbrojní průmysl. Korejská republika je po USA druhým největším neevropským zahraničním investorem v Polsku.

Korejci investují v Polsku především do oblasti elektromobility. Příkladem jsou závody LG na výrobu elektroniky či lithium-iontových baterií poblíž Vratislavi. Druhá zmíněná továrna je největší svého typu v Evropě a jedna z největších na světě. Nepřímo dosud z Dolního Slezska do Soulu cestuje ročně až 25 tisíc lidí, nové spojení jim umožní zdolat tuto trasu bez přestupování.

Pro LOT půjde o třetí linku do hlavního města Jižní Korey. Soul spojuje také s Varšavou a Budapeští. V minulém roce dosáhl podle slov aerolinky počet cestujících využívajících tyto lety 142 tisíc. Letos chce dopravce i s pasažéry z Vratislavi překonat hranici 200 tisíc pasažérů.

Tagy Jižní Korea LOT LOT Polish Airlines Polsko Soul Vratislav WRO Wroclaw
26 komentářů