Vyprodáno. VUZ otevře zkušební okruh veřejnosti znovu příští rok

Rychlovlak TGV na okruhu VUZ v Cerhenicích. Autor: Zdopravy.cz/Jan SůraRychlovlak TGV na okruhu VUZ v Cerhenicích. Autor: Zdopravy.cz/Jan Sůra

Železniční příznivce okruh láká především moderními vozidly, která sem světoví výrobci posílají na testy.

Výzkumný ústav železniční (VUZ) ani zdaleka neukojil touhu veřejnosti po návštěvě areálu v Cerhenicích u Velimi, jehož součástí jsou i dva zkušební okruhy. Vstupenky (a jízdenky) na dny otevřených dveří 1. a 2. září zmizely během pár hodin od spuštění prodeje o půlnoci 20. července. VUZ proto hodlá akci zopakovat v prvním pololetí příštího roku. Oznámil to dnes.

Vzhledem k omezené kapacitě si zájemci museli zajistit rezervaci (a zároveň jízdenku na velký okruh) na konkrétní čas. Návštěvníky v září povozí retro souprava Ostravan v čele s muzejní Bardotkou. Do prodeje šlo 400 lístků, vstup bude povolen jen návštěvníkům od deseti let.

„Všem fanouškům železnice a zájemcům o projížďku mimořádným vlakem, kteří si v důsledku mimořádného zájmu neměli možnost zakoupit jízdenku na akci pořádnou dne 1. a 2. 9. 2023, sdělujeme, že akci ve stejném rozsahu zopakujeme v prvním pololetí příštího roku,“ oznámil dnes VUZ.

Dodal nicméně, že primární je zájem zákazníků VUZ. „To znamená, že bude opětovně omezený celkový počet návštěvníků a pro vstup bude platit omezení věku,“ sdělil VUZ.

VUZ loni potvrdil svoji pozici nejziskovější firmy v rámci skupiny České dráhy. Firma vydělala 273,4 milionu korun, tržby stouply na rekordních 709 milionů korun. Zákazníky VUZ jsou výrobci kolejových vozidel a komponentů pro železniční systémy a drážní dopravu, vlastníci železniční infrastruktury, provozovatelé dráhy i drážní dopravy a státní instituce.

Železniční příznivce okruh láká především moderními vozidly, která sem světoví výrobci posílají na testy. V posledních měsících zde byla k vidění například jednotka TGV M od Alstomu.

Tagy vúž Výzkumný ústav železniční
96 komentářů