Vlakový únos ve Švýcarsku. Muž se sekerou zajal 14 cestujících a strojvedoucího

Jednotka Stadler Be 4/4 dopravce Travys. Foto: Remontee / Wikimedia CommonsJednotka Stadler Be 4/4 dopravce Travys. Foto: Remontee / Wikimedia Commons

Šlo o íránského žadatele o azyl.

Několik hodin hrůzy zažili včera večer cestující a strojvedoucí na regionální trati z Yverdon-les-Bains do Ste-Croix ve švýcarském kantonu Vaud. U obce Essert-Sous-Champvent držel necelé čtyři hodiny ve vlaku 14 cestujících a strojvedoucího jako rukojmí íránský dvaatřicetiletý žadatel o azyl, ozbrojený sekyrou a nožem. Policii se po čtyřech hodinách podařilo muže zastřelit.

Jde o první případ únosu švýcarského vlaku v historii. O události informovala švýcarská policie na svých stránkách.

K události došlo kolem 18:35. „Muž byl ozbrojen sekerou a nožem. Přinutil strojvedoucího opustit své stanoviště a přidat se k ostatním cestujícím,“ uvedla policie. Na místo dorazilo přes 60 policistů, s únoscem začali vyjednávat před WhatsApp s pomocí překladatele. Policie neuvedla, co muž požadoval. Kolem 22:15 využila chvíle, kdy se muž od rukojmích vzdálil. Se sekyrou v ruce muž zaútočil na jednoho z policistů, policie ho zastřelila.

Trať z Yverdon-les-Bains do Ste-Croix je dlouhá 24 kilometrů, má metrový rozchod. Na trati jezdí dopravce Travys s jednotkami Stadler Be 4/4.

Tagy Švýcarsko Travys únos vlaku
83 komentářů