Bulharsko po 20 letech kupuje nové vlaky. Na trh prorazil Stadler

Jednotka Stadler Kiss pro Bulharsko, vizualizace. Pramen: StadlerJednotka Stadler Kiss pro Bulharsko, vizualizace. Pramen: Stadler

První vozidlo má být dodáno do 26 měsíců od podpisu smlouvy.

Bulharské ministerstvo dopravy a spojů podepsalo v pátek smlouvu se společností Stadler na dodávku sedmi elektrických dvoupatrových jednotek Kiss. Jde o vůbec první zakázku Stadleru v Bulharsku, které se odhodlalo k nákupu nových vlaků po dvaceti letech „za účelem realizace cílů udržitelné mobility“.

Smlouva zahrnuje také opci na tři další jednotky, patnáctiletou údržbu a školení bulharského personálu. Čtyřvozové jednotky budou stavěny na trakční systém 25 kV/50 Hz a rychlost až 160 km/h, kapacita bude minimálně 300 míst. První vozidlo má být dodáno do 26 měsíců od podpisu smlouvy.

„Dnes podepsaná smlouva představuje první zakázku na nové vlaky v Bulharsku za 20 let. Pořízením nejmodernějších dvoupatrových vozidel s nulovými emisemi od společnosti Stadler nejen výrazně zlepšíme komfort železniční dopravy pro naše cestující, ale především významně přispějeme k realizaci současných cílů udržitelné mobility,“ řekl bulharský ministr dopravy Georgi Gvozdějkov.

Jednotky Kiss pro Bulharsko se budou vyrábět v závodě Stadler Polska v Siedlcích, který patří do středoevropské divize skupiny Stadler.

Tagy Bulharsko Stadler Stadler Kiss
16 komentářů