Velký výprodej u DPP. Dopravce nabízí vyřazené tramvaje a autobusy, někdy za cenu šrotu

Autobusy Karosa B 951 v Letňanech. Foto: RopidAutobusy Karosa B 951 v Letňanech. Foto: Ropid

DPP vozidla prodává obálkovou metodou, na seznamu k prodeji je přes 50 autobusů.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začal prodávat desítky nepotřebných autobusů a tramvají. Zájemcům je nabízí často za cenu šrotu.

Vyplývá to z nabídky, kterou dopravce zveřejnil na svých stránkách. U všech vozidel bude postupovat obálkovou metodou, získá je ten, kdo nabídne nejvíce.

V seznamu na prodej je například šesti tramvají T6A5. U většiny z nich požaduje DPP minimální cenu na úrovni, kterou by dostal v kovošrotu. Ve dvou případech si pak tramvaje nacenil na nejméně 350 tisíc korun. Jde o tramvaje z let 1995-1997, každá má najeto přes milion kilometrů. Některé jsou již nefunkční.

Podstatně bohatší je nabídka autobusů. Těch je na seznamu přes 50. Většina z nich má minimální cenu stanovenou na hodnotě šrotu. Prodávají se vozidla z první dekády tisíciletí, většinou CityBusy a Karosy B951. Jejich prodej kvůli vyřazení z provozu DPP avizoval už minulý týden.

V seznamu majetku na prodej jsou i speciální vozidla, například nakladač. Zajímavý je i seznam ostatního majetku k prodeji. Pořídit si od DPP můžete například piano, zubní rentgen nebo informační cedule z terminálu Černý Most.

Podobný výprodej pořádají pravidelně i jiné dopravní podniky, někdy se pak jejich dopravní prostředky objevují ve veřejném prostoru. Z minulosti je známa například tramvaj u dálnice D1  nebo na odpočívadle na D10.

Tagy Citybus Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp Karosa B 951 prodej vyřazených vozidel T6A5 Top
27 komentářů