Odloženou tramvaj u D1 v Průhonicích řeší už i ministr dopravy, někdo ji posprejoval

Odstavená tramvaj u D1 v Průhonicích. Foto: RopidOdstavená tramvaj u D1 v Průhonicích. Foto: Ropid

Ředitelství silnic a dálnic a silniční správní úřad začíná zaměstnávat odložená tramvaj T6A5 u dálnice D1, která se objevila včera

Ředitelství silnic a dálnic a silniční správní úřad začíná zaměstnávat odložená tramvaj T6A5 u dálnice D1, která se objevila včera u Průhonic v ochranném pásmu dálnice. Kdy a zda zmizí, zatím není jasné. Do případu se vložil už i ministr dopravy Vladimír Kremlík.

Spíš to bude další pokus, jak obejít zákaz reklamy. ŘSD a silničně správní úřad teď musí urychleně řešit odstranění překážky,“ uvedl Kremlík na twitteru. V případě dálnic je úřadem ministerstvo dopravy.

Odstavení tramvaje včera řešila policie, která v zaparkování tramvaje na soukromém pozemku nevidí problém. Tramvaj není polepena žádnou reklamou a není ani stavbou pevně spojenou se zemí. Nastoupit proto musí úřady kvůli umístění v ochranném pásmu. Nejspíš budou rozhodovat o tom, zda tramvaj neohrožuje bezpečnost.

„Celou záležitost řešíme intenzivně se silničním správním úřadem,“ potvrdil mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Zajímavé bude sledovat, s jakou rychlostí bude silniční správní úřad případ řešit. Podobným problémem byla likvidace billboardů z ochranného pásma, kde vyřizování trvalo několik měsíců. Podle Rýdla už firmu vyzvali, aby tramvaj odstranili, ta to ale odmítla.

Odstavenou tramvaj podle twitteru Týdeníku Policie někdo v noci mezitím posprejoval. Podle serveru iRozhlas.cz tramvaj koupila společnost Domo Development, která u dálnice chystá obchodní zónu. Patří do skupiny PSJ, která je v úpadku. Podle Rýdla posprejování posunulo řešení celého problému, protože může být tramvaj považována za reklamní zařízení.

Tramvaj se stala mezitím terčem vtipů, u kterých není vždy zcela poznat, zda jsou myšlené vážně. Například pirátský zastupitel v Brandýse nad Labem Patrik Zandl na twitteru oznámil, že si tam tramvaj museli odložit, protože nemohli projet okolo Prahy. Piráti v Brandýse dlouhodobě prosazují tramvajové napojení do Prahy, jednu tramvaj si kvůli tomu už do města přivezli. Zandl potvrdil, že tramvaj není jeho.

Tagy odstavená tramvaj u D1 T6A5
15 komentářů