Ve Zlíně začíná druhá etapa rekonstrukce ulic Mostní a Březnická, mění se režim jízdy

Rekonstrukce křižovatky ulic Mostní a Březnická ve Zlíně. Zdroj: Zlin.euRekonstrukce křižovatky ulic Mostní a Březnická ve Zlíně. Zdroj: Zlin.eu

Stavba zatím probíhá podle plánu.

V pondělí začne ve Zlíně druhá etapa v dubnu zahájené rekonstrukce křižovatky ulic Mostní a Březnická. Její součástí je i obnova přilehlých úseků komunikace Mostní, ulice k Hotelu Zlín a krajské silnice II/490. I když provoz zůstane v místě prací jednosměrný s objízdnou trasou, režim jízdy se v lokalitě změní.

„V rámci druhé etapy dojde k uzavření odbočovacího jízdního pruhu na ulici Mostní až po sjezd k poliklinice. Provoz s omezením bude převeden na již opravenou levou polovinu ul. Mostní ve směru od sil. II/490. Na ulici Březnická pak bude doprava převedena na již opravený pravý jízdní pruh,“ sdělil náměstek primátora a radní pro dopravu Michal Čížek.

Provoz povede při cestě od Zlína nadále jednosměrně, v opačném směru po objízdných trasách. Křižovatky ulic Březnická, Nad Ovčírnou II a III zůstávají nadále uzavřeny, doprava povede po objízdné trase přes ulice Nad Ovčírnou V, nám. T. G. Masaryka a třídu Tomáše Bati.

„Dojde k vybudování jízdního pásu na ulici Mostní a současně budou probíhat přeložky inženýrských sítí, které jsou nezbytné pro začátek III. etapy rekonstrukce. Ten je vzhledem k pokračování prací podle harmonogramu naplánován na září,“ doplnil náměstek Čížek.

Na místě vznikne průsečná křižovatka řízená semafory. Součástí stavby je rekonstrukce veřejného osvětlení, vznik nových zastávek MHD, chodníků a nová cyklostezka. Přilehlý park u budovy Univerzity Tomáše Bati se zvětší a stavbu zakončí sadové úpravy včetně městského mobiliáře.

Plán rekonstrukce křižovatky ulic Mostní a Březnická ve Zlíně. Zdroj: Zlin.eu

Plán rekonstrukce křižovatky ulic Mostní a Březnická ve Zlíně. Zdroj: Zlin.eu

Tagy dopravní omezení rekonstrukce Zlín
4 komentáře