Varovné video z přejezdu. Chybu řidiče kamionu zaznamenaly kamery

Srážka kamionu s vlakem v Prešově. Foto: Polícia SRSrážka kamionu s vlakem v Prešově. Foto: Polícia SR

Při nehodě byli zraněni strojvedoucí a jeden cestující.

Slovenská policie zveřejnila odstrašující záběry z další nehody kamionu a vlaku. Při nehodě v Prešově byl zraněn strojvedoucí a jeden cestující.

Video lze použít i jako edukativní a odstrašující materiál, jaké následky může nepozornost mít. K nehodě došlo dnes před 10. hodinou v Košické ulici v Prešově. Srážka se týkala vlaku REX 1941. Kromě strojvedoucího byl lehce zraněn jeden cestující. Řidič kamionu vyvázl bez zranění.

Video z průmyslové kamery ukazuje i řidiče osobního auta, který před přejezdem zastavil, vystoupil z auta a snažil se gesty upozornit řidiče kamionu, že na přejezd už nemá jet. Marně, krátce poté smetl kamion osobní vlak.

„Okolnosti a příčiny srážky jsou předmětem policejního vyšetřování. Začali jsme trestní stíhání pro trestný čin všeobecného ohrožení,“ uvedla policie.

Srážka kamionu s vlakem v Prešově. Foto: Polícia SR Srážka kamionu s vlakem v Prešově. Foto: Polícia SR Srážka kamionu s vlakem v Prešově. Foto: Polícia SR Srážka kamionu s vlakem v Prešově. Foto: Polícia SR

 

Tagy nehody na přejezdech Železničná spoločnosť Slovensko ZSSK
135 komentářů